Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Tuinschermen & Schuttingen

Op zoek naar tuinschermen en schuttingen die jouw tuin er prachtig uit laten zien? Dan ben je bij Tuincentrum De Boet aan het juiste adres. Laat je inspireren door ons aanbod en bestel direct!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 163 producten

Wat zijn tuinschermen en schuttingen?

Over het algemeen is een schutting of tuinscherm een houten hekwerk dat dient als erfafscheiding. Een tuinscherm is meestal gemaakt van houten planken die horizontaal of verticaal naast elkaar zijn bevestigd, wat voor stevigheid zorgt en het meestal moeilijk maakt om door de schutting heen te kijken. Bij Tuincentrum De Boet zijn er veel verschillende tuinschermen en schuttingen verkrijgbaar, elk net wat anders dan de rest. Zo weet je zeker dat jij jouw tuin van een schutting kan voorzien die goed aansluit op jouw wensen.

Wat kun je met een schutting?

Tuinschermen en schuttingen worden voornamelijk gebruikt om aangrenzende tuinen van elkaar- of tuin van openbaar terrein te scheiden. Dit creëert duidelijkheid over eigendom en zorgt voor een gevoel van privacy, aangezien een schutting zo gemaakt is dat je er niet makkelijk doorheen kan kijken. Zo blijft jouw tuin écht van jou. In jouw eigen tuin kan een schutting of tuinscherm een mooi detail vormen. Wie veel van klimplanten houdt heeft al helemaal baat bij het plaatsen van een schutting, aangezien klimplanten daar goed tegenaan of overheen kunnen groeien.

Soorten tuinschermen

Tuincentrum De Boet heeft een breed assortiment aan tuinschermen en tuinschuttingen, waardoor er voor iedereen wel iets leuks te vinden is. Het grootste gedeelte van de tuinschermen is gemaakt van houten planken, die horizontaal of verticaal naast elkaar bevestigd zijn aan een frame. Dit zorgt ervoor dat jouw tuinschutting ondoorzichtig is. Wil je wel door jouw schutting heen kunnen kijken? Kies dan voor een simpel tuinhek. Houten schuttingen kunnen gemaakt zijn van veel verschillende soorten hout, zoals wilg, vuren of grenen. De meeste houten schuttingen hebben traditionele houtkleuren. Zoek je iets speciaals, wat opvalt? Kies dan voor schutting van zwart geïmpregneerde tuinschermen.

Naast houten tuinschermen en -schuttingen zijn er ook exemplaren verkrijgbaar gemaakt van composiet. Composiet is een materiaal gemaakt van hout en kunststof en gaat zeker 10 jaar mee. Tuinschermen van dit materiaal zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet en grijs. Tot slot zijn er tuinschermen te koop bij De Boet gemaakt van materialen zoals riet of bamboe.

Tuinschermen & Schuttingen | Tuincentrum De Boet

Jos van Rees tuinschermen en -schuttingen

Al sinds 1870 is Jos van Rees zeer actief in de riethandel. Inmiddels is het bedrijf zelfs de grootste riethandelaar ter wereld. Van het milieuvriendelijke en natuurlijke materiaal worden verschillende producten gemaakt, waaronder een uitgebreid assortiment rietmatten die dienen als fantastische tuinschuttingen van hoge kwaliteit. Ook alternatieve materialen, zoals kokos, dopheide en bamboe worden omgetoverd in de perfecte afschermingsproducten voor jouw tuin. De Boet verkoopt allerlei producten van Jos van Rees tegen de beste prijzen.

Onderhoud van jouw schutting

Vele tuinschermen en schuttingen zijn gemaakt van hout. Bovendien blijft een schutting altijd op zijn plek staan, en is daarom erg kwetsbaar voor de grillen van het Nederlandse weer. Het is dan ook van groot belang dat je jouw tuinschutting van goed onderhoud voorziet, zodat deze van goede kwaliteit blijft en je er nog lang van kan blijven genieten. Tuincentrum De Boet heeft daarom speciaal voor jou een paar belangrijke tips op een rijtje gezet:

  • Veel tuiniers denken dat de beste manier om hun tuinschutting schoon te maken is door er met de hogedrukspuit overheen te gaan. Dit is echter een korte termijnoplossing! De hoge druk van het water doet het weliswaar voorkomen alsof het vuil in een oogwenk verdwenen is, maar beschadigt ook het hout. Het hout wordt ruw, en dat maakt het in de toekomst makkelijker voor vuil om aan te slaan. Ook kan het slecht voor zijn voor het beits of de olie waarmee het hout eerder is behandeld. Reinig daarom de schutting met een speciaal reinigingsmiddel voor hout.
  • Na het reinigen is het raadzaam om de schutting te impregneren (het behandelen van het hout tot in de kern) met een beits of een houtolie. Dit heeft een vuil- en waterafstotend effect en houdt bovendien de volle kleur van het hout in stand. Herhaal dit ongeveer eens per jaar.
  • Heb je last van groene aanslag op jouw schutting? Dit wordt veroorzaakt door algen. Gelukkig is dit probleem makkelijk te verhelpen door gebruik te maken van speciale algenverwijderaar. Spuit het op het hout alvorens het licht in te borstelen.

Schuttingen en tuinschermen bij De Boet

Hopelijk heeft Tuincentrum De Boet je op weg geholpen bij het uitkiezen en verzorgen van jouw ideale tuinschutting. Mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een e-mail of bel ons. Onze medewerkers staan altijd voor jou klaar om al jouw vragen goed te beantwoorden. Kom voor al onze producten naar onze showroom in Hoogwoud, of kijk rustig verder op de website. Bestel al jouw favoriete producten veilig en eenvoudig.