Vandaag geopend van 10:00 - 17:00

Vaste planten voor een mooie tuin

Eén keer aanplanten, vele jaren plezier. Vaste planten sterven ieder najaar boven de grond af en komen in de lente weer fris en fruitig tevoorschijn. Een prachtige cyclus die de tuin levendig maakt. Vaste planten vormen de basis van de tuin en zijn er in allerlei vormen en maten. Zo zijn er bloeiende vaste planten, maar ook bodembedekkers, siergrassen en rotsplanten. En wat dacht u van vaste planten die in de winter bloeien? 

 

Wanneer zijn onze vaste planten er

Vaste planten worden jaarrond verkocht bij Tuincentrum De Boet in Noord-Holland. Het assortiment is zeer omvangrijk en wisselend, waardoor er niet één moment is dat alles te koop is. Jaarrond komt u een gevarieerd aanbod tegen van vele verschillende vaste planten. Over het algemeen zijn de vaste planten in ieder geval twee weken vóór hun bloeiperiode te koop in het tuincentrum.

Welke vaste planten zijn er

Vaste planten komen we in bijna iedere tuin tegen. Bijvoorbeeld in de border, maar ook steeds vaker in potten en bakken. Ze zijn zeer populair en dat is niet voor niets. Door verschillende vaste planten te combineren creëert u een groene en bloeiende oase. Kies voor vaste planten met mooie bladeren, maar ook zeker voor vaste planten met mooie en grote bloemen. Niet voor niets is Tuincentrum De Boet dol op vaste planten. Ook onze klanten in Noord-Holland en de rest van Nederland zijn er dol op. De meest populaire zijn:

 1. Lavendel (Lavandula)
 2. Hartlelie (Hosta)
 3. Vetkruid (Sedum)
 4. Ooievaarsbek (Geranium)
 5. Klokjesbloem (Campanula)
 6. Pachysandra (Pachysandra terminalis)
 7. Anemonen (Anemone)

Ook rotsplanten, siergrassen en bodembedekkers doen het altijd goed. Door bodembedekkers aan te planten droogt de grond minder snel uit, stimuleert u de biodiversiteit en zullen ook katten de tuin minder aantrekkelijk vinden.

TIP: zorg voor variatie. Kies voor vaste planten die groenblijvend zijn én vaste planten die hun blad verliezen. Zo ziet de tuin er ieder seizoen anders uit. Onze medewerkers adviseren u graag, zodat u optimaal kunt genieten van de tuin!

 

Vaste planten in de tuin zetten

Aan de slag met vaste planten? Leuk! Plaats de planten in groepen, want zo komen ze het best tot hun recht. Ga voor minimaal drie stuks bij elkaar. Maak meerdere groepen en speel daarbij met de hoogte, bladkleur en bloei(periode). Kies bijvoorbeeld bloeiende vaste planten waarvan de bloeiperioden elkaar opvolgen, zodat er altijd vrolijke bloemen in de tuin staan. Op het plantetiket kunt u lezen wanneer de planten bloeien en of een plant geschikt is voor een zonnige of schaduwrijke plek. Vraag het ook gerust aan een van onze medewerkers.

 

Vaste planten onderhouden

Het onderhoud van vaste planten vergt tijd en is niet altijd even leuk. De onderhoudsinstructies wisselen per soort, maar met onderstaande tips maakt u het gemakkelijk!

 1. Geef tijdens het groei- en bloeiseizoen voeding volgens de dosering die op de verpakking staat
 2. Geef water wanneer het droog is
 3. Verwijder uitgebloeide bloemen
 4. Snoei eventueel enkele takjes weg om de plant luchtiger te maken. Zo voorkomt u schimmelziektes.

TIP: vaste planten die hoog zijn en vol in blad en bloem staan, kunnen gevoelig zijn voor harde wind. Met een steun voor uw plant kunt u gemakkelijk voorkomen dat uw bloeiende planten omwaaien. Wel zo fijn!

Hulp nodig?
Neem contact op:

Tuincentrum De Boet
Oosterboekelweg 2a
1718 LN Hoogwoud

T: 0226 35 21 97
F: 0226 35 20 62
webshop@deboet.nl