Vandaag geopend van 08:30 - 17:00

Vlonder- & terrasplanken

Bij Tuincentrum De Boet vind je een ruim assortiment aan vlonder- en terrasplanken. Bestel eenvoudig online jouw nieuwe vlonder- en terrasplanken en ontvang je bestelling al snel thuisbezorgd!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 9 van 9 producten

Wat zijn vlonder- en terrasplanken?

Vlonderplanken, terrasplanken of zelfs dekdelen zijn allemaal verschillende namen voor éénzelfde product, namelijk de planken die veelal worden gebruikt om een terras van een strakke, elegant ogende ondergrond te voorzien. Vanwege het gebruiksgemak, de mooie look en de handigheid zijn vlonder- en terrasplanken al lange tijd een zeer populair product. Zet op jouw vlonderplanken een mooie tuinset met leuke stoelen en een tafeltje, of maak er een leuke steiger van van als je aan het water woont.

Hoe werken vlonder- en terrasplanken?

Vlonder- en terrasplanken worden vooral gebruikt als ondergrond voor terrassen, steigers of veranda’s. Vlonderplanken zijn erg populair voor dit doeleinde omdat vlonder- en terrasplanken vaak een natuurlijke uitstraling hebben en dus meestal goed bij de rest van jouw tuin passen. Bovendien gaan terrasplanken vaak lang mee. Er zijn verschillende soorten vlonderplanken van verschillende soorten materialen en in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Welk soort vlonderplanken het meest geschikt is voor jou hangt vooral af van de plaatsing van jouw terras of steiger. Zo is het belangrijk na te gaan in welke mate jouw terras van vlonderplanken te maken krijgt met weer en wind, en ook hoe vaak jij van jouw terras of steiger gebruik gaat maken.

Soorten terras- en vlonderplanken

De verschillende soorten terras- en vlonderplanken die verkrijgbaar zijn lopen erg uiteen. Bij Tuincentrum De Boet kun je terras- en vlonderplanken in diverse houtsoorten vinden.

Wil jij graag een terras aanleggen onder een overkapping of denk je bijvoorbeeld aan een veranda? Kies dan voor terrasplanken van grenenhout. Grenenhout is betaalbaar en bovendien erg makkelijk te verwerken. Het is bovendien licht van gewicht. Perfect voor jouw gezellige terrasje om lekker op te loungen met vrienden en familie. Bekijk snel het aanbod van Douglas vlonder- en terrasplanken voor een terras of veranda die veel zonlicht gaat vangen; Douglas kan hier goed tegen. Wil je tenslotte een steiger aanleggen, of denk je aan een onoverdekt terras? Het hout dat je hiervoor gebruikt moet goed bestand zijn tegen vocht en schimmels. Vurenhout is hier perfect voor. Dit materiaal kan goed tegen regenachtige dagen en gaat lang mee.

Als je hebt besloten welke houtsoort het beste op jouw wensen aansluit, is het tijd om je af te vragen of je liever glad of geribbelde vlonderplanken hebt. Veel mensen weten dat hoewel een terras van vlonderplanken praktisch is en er leuk uitziet, veel van dit soort terrasjes na een paar regenbuien ook een vervelend risico op uitglijden met zich meebrengen. In tegenstelling tot wat velen denken komt dit niet door het water zelf, maar door de algenvorming ten gevolge daarvan. Algen hechten zich vaak goed in groeven waar makkelijk vuil blijft zitten. Daarom zijn gladgeschaafde terrasplanken vaak stroever. Veel vlonder- en terrasplanken hebben overigens 2 verschillende zijdes, zodat je zelf kan kiezen welke kant jij graag boven wil hebben.

Vlonder- & terrasplanken | Tuincentrum De Boet

Onderhoud jouw terras- en vlonderplanken

Wie graag zijn terras- en vlonderplanken zo lang mogelijk mooi wil houden doet er goed aan deze te voorzien van passend onderhoud. Welk onderhoud voor jouw terrasplanken het meest geschikt is hangt af van het materiaal. Bekijk daarom snel het uitgebreide aanbod van onderhoudsproducten voor vlonder- en terrasplanken bij Tuincentrum De Boet. Om jou op weg te helpen, heeft De Boet speciaal voor jou een paar belangrijke onderhoudstips op een rijtje gezet:

  • Veel tuiniers denken dat de beste manier om hun vlonderplanken schoon te maken is door er met de hogedrukspuit overheen te gaan. Dit is echter een korte termijnoplossing! De hoge druk van het water doet het weliswaar voorkomen alsof het vuil in een oogwenk verdwenen is, maar beschadigt ook het hout. Het hout wordt ruw, en dat maakt het in de toekomst makkelijker voor vuil en algen om zich te hechten. Dit wil je koste wat t kost vermijden, omdat jouw terras hiervan glad wordt en je dan makkelijker onderuit kan gaan. Ook is het slecht voor zijn voor het beits of de olie waarmee het hout eerder is behandeld. Reinig daarom jouw vlonder- of terrasplanken met een speciaal reinigingsmiddel voor hout.
  • Na het reinigen is het slim om de vlonderplanken te impregneren (het behandelen van het hout tot in de kern) met een beits of een houtolie. Dit heeft een vuil- en waterafstotend effect en houdt bovendien de volle kleur van het hout in stand. Herhaal dit ongeveer eens per jaar.
  • Heb je last van algvorming op jouw terras of steiger? Dit ziet er niet mooi uit en zorgt voor uitglijgevaar. Gelukkig is dit probleem makkelijk te verhelpen door gebruik te maken van speciale algenverwijderaar. Spuit het op het hout alvorens het licht in te borstelen.

Alle terrasplanken en vlonderplanken bij De Boet

Maak jouw terras van vlonderplanken helemaal af met een mooie parasol of schaduwdoek. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via e-mail of telefoon. Onze medewerkers staan altijd voor jou klaar om al jouw vragen goed te beantwoorden. Kom voor al onze producten naar onze showroom in Hoogwoud. Bestel al jouw favoriete producten veilig en eenvoudig bij Tuincentrum De Boet.

Hulp nodig?
Neem contact op:

Tuincentrum De Boet
Oosterboekelweg 2a
1718 LN Hoogwoud

T: 0226 35 21 97
F: 0226 35 20 62
[email protected]