Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Heesters

Heesters maken iedere tuin compleet. Ze geven vorm aan de tuin en diverse soorten zorgen ook voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin. Plant ze als solitaire plant of tuinafscheiding. Sommige soorten kunnen ook als bodembedekker gebruikt worden. Heesters zijn ook bekend als struiken en zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Bij Tuincentrum De Boet kom je een uniek aanbod tegen: de kleine en normale heesters, maar ook prachtig volgroeide volwassen heesters.

Wat zijn heesters?

Heesters zijn planten waarbij meestal meerdere takken uit de grond komen. Ze zijn meerjarig en vormen daardoor de ruggengraat van een tuin. Er bestaan bladverliezende soorten die in de winter hun blad verliezen en er zijn ook bladhoudende soorten en coniferen. Diverse heestersoorten zijn jaarrond groen, maar er zijn ook heesters die gekleurd of bont blad hebben.

Tuinplanten zijn op dit moment alleen in de winkel verkrijgbaar.
Bezoek ons tuincentrum voor het uitgebreide assortiment tuinplanten.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden

Bloeiende heesters

Tuincentrum De Boet is dol op bloemen en dus ook op bloeiende heesters! We hebben heesters die in de winter bloeien, zoals de viburnum, skimmia en hebe. Vergeet ook de fris gele bloemen van de forsythia niet, die ieder jaar het voorjaar inluiden. Als bloeiende heester is ook de sering een absolute aanrader. Met zijn prachtige bloei in mei is het een aanwinst voor iedere tuin, maar hou er wel rekening mee dat de sering kan uitgroeien tot een grote heester van drie meter hoog. Zorg voor variatie. Kies voor heesters die groenblijvend zijn, heesters die hun blad verliezen en heesters die bloeien. Zo ziet de tuin er ieder seizoen anders uit. Onze medewerkers adviseren je graag, zodat je optimaal kunt genieten van de tuin!

Heesters die tegen droogte kunnen

Tijdens een droge zomer is het fijn als er niet continu water gegeven hoeft te worden. Tenslotte willen we wel van de planten genieten, maar ook zelf rustig van de zon genieten. Er zijn gelukkig voldoende heesters die goed tegen de droogte kunnen! De favorieten van Tuincentrum De Boet zijn:

  1. Vlinderstruik (Buddleja)
  2. Gewone hulst (Ilex aquifolium)
  3. Altheastruik (Hibiscus syriacus)
  4. Liguster (Ligustrum)
  5. Laurierkers (Prunus laur. ‘Rotundifolia’)
  6. Taxus (Taxus baccata)
  7. Gewone vlier (Sambucus nigra)

Bedek de bodem met een klimmende/kruipende heester zoals klimop (Hedera). Deze kan goed tegen droogte en voorkomt dat de zon rechtstreeks op de grond schijnt. Zo blijft de grond koeler en vochtiger.

Heesters in alle soorten en maten

Ga één of meerdere heesters in de tuin zetten? Bedenk dan eerst wat je wilt. Speel bijvoorbeeld met verschillende hoogtes, kies voor heesters waarvan de bloeiperioden elkaar opvolgen en ga voor verschillende bladsoorten. Zo zal de tuin nooit vervelen. Op het plantetiket kan je lezen wanneer een heester bloeit en of een heester geschikt is voor een zonnige of schaduwrijke plek.

Heesters Kopen? | Kom naar het tuincentrum in Hoogwoud | DeBoet.nl

Heesters in de tuin planten

Heb je een keuze gemaakt? Dan kan het tuinieren beginnen! Pak het goed aan, zodat de heesters optimaal zullen groeien. Graaf een ruim gat dat twee keer zo groot is als de wortelkluit. Verbeter de grondstructuur met Vivimus, door dit er doorheen te mengen. Haal vervolgens de pot of het gaas van de wortelkluit af en maak de wortels (voorzichtig) een klein beetje los. Zet de heester in het gat, vul aan met het mengsel van aarde en Vivimus (of compost) en stamp de grond goed aan. Geef hierna véél water, zodat alle lucht uit de bodem wordt verdreven. Graaf hiervoor eventueel een geultje: zo loopt het water niet weg. Heesters kunnen als het nodig is verplant worden. Hiervoor is het van belang dat de groei stilstaat, er geen blad aan de heester zit en het niet vriest. Verplanten kan je daarom net zoals bij bomen vanaf de herfst doen. In tegenstelling tot bij bomen, is het over het algemeen niet nodig om heesters rond te steken. De wortels zijn een stuk compacter en zullen bij het uitgraven minder schade oplopen. Wil je een oude heester uitgraven? Dan is het verstandig om deze wel rond te steken.

Wanneer heesters snoeien?

Een goede snoei is van groot belang: snoeien doet groeien! Doe dit een- of tweemaal per jaar. Heesters die vóór de zomer bloeien dienen na de bloei gesnoeid te worden. Alle heesters die na 21 juni bloeien, mag je in het vroege voorjaar snoeien. Let erop dat je bij het snoeien de plant in de gewenste vorm snoeit en zwakke of dode takken verwijderd. Bij verschillende heesters kun je verjongingssnoei toepassen. Bijvoorbeeld bij hortensia’s, door ieder jaar een vijfde van de takken weg te snoeien. Vragen over het snoeien van jouw heesters? Onze medewerkers staan voor je klaar.