Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Waterornament

Waterornamenten voegen iets unieks toe aan jouw tuin of vijver! Het waterornament creëert een prettig ontspannende sfeer door het kabbelend water dat door de waterfontein heen stroomt. Bij Tuincentrum De Boet vind je de mooiste waterornamenten en ook alle producten voor benodigdheden die bij de ornamenten horen, zoals pompen, lampjes en meer. Bekijk ons assortiment online of kom langs bij Tuincentrum De Boet in Hoogwoud!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 24 producten

Waterornament voor in de tuin of vijver

Onze waterornamenten zijn bij uitstek geschikt voor in de tuin of vijver. Ze geven dat extra’s wat een unieke en gezellige sfeer creëert op je buitenplaats. Je vindt ze bij ons zowel met als zonder LED-verlichting. Een waterornament met LED-verlichting valt net wat meer op en geeft wanneer het donker is een magisch effect. Als je een vijver hebt en hier een waterornament wil plaatsen, dan brengt dit een groot voordeel met zich mee. Door de vijver hoef je het waterreservoir niet in de vijver te plaatsen, maar kun je met de pomp het water uit de vijver gebruiken.

Unieke waterornamenten van verschillende materialen

Waterornamenten kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. De meest gebruikte materialen, die je ook bij ons in het assortiment vindt, zijn natuursteen en kunststof. Binnen ons assortiment vind je een grote verscheidenheid aan verschillende formaten, ontwerpen en kleuren. Daarnaast heb je ook keuze uit waterornamenten met of zonder LED-verlichting. 

Waterornament van natuursteen

Waterornamenten worden over het algemeen gemaakt van steen. Vooral natuursteen is erg populair bij moderne waterornamenten. Aangezien waterornamenten buiten staan, is het belangrijk dat deze gemaakt zijn van hoge kwaliteit materialen. Het ornament mag niet worden aangetast door weersomstandigheden en de stroom van water die over het ornament loopt. Waterornamenten van natuursteen kunnen onder andere worden gemaakt van marmer of graniet.

Kunststof waterornamenten

Wij hebben naast natuurstenen ornamenten ook kunststof waterornamenten voor in de tuin of vijver. Kunststof is een licht materiaal dat in elke denkbare vorm is te verwerken en daarom bij uitstek geschikt is voor ornamenten. Wij raden het wel aan om in de winter een waterornament droog en vorstvrij te bewaren zodat het niet kapot vriest.

Verschillende soorten waterpartijen

Waterpartijen kunnen in allerlei verschillende leuke en mooie vormen in je tuin geplaatst worden. We hebben prachtige fonteinen en mooie boeddhistische ornamenten met een mini-waterval.Tuincentrum De Boet heeft waterornamenten in diverse vormen waar voor iedereen geschikt ornament verkrijgbaar is.

Hoe werkt een waterornament?

Om de sfeer van rust en ontspanning door het kabbelend water in je tuin te krijgen, is het van belang om te weten hoe een waterornament werkt. De meeste waterornamenten bestaan over het algemeen uit drie onderdelen, namelijk een waterreservoir, een waterpomp en het ornament zelf. Dit laatste is dus wat je ziet als je naar het ornament kijkt. Uit het ornament komt stromend water, als een soort mini-fontein. Dit stromend water wordt omhoog gepompt door de waterpomp die in het ornament zit. Het reservoir is een bak met water dat de pomp gebruikt om uit het ornament te pompen.

Tips voor het installeren van een waterornament

Het installeren van een waterornament in je buitenplaats is niet heel lastig, maar wel nauwkeurig. Daarom geven wij jou een aantal tips om succesvol het waterornament te installeren en te genieten van het geluid en beeld van stromend water.

Bij het installeren moet je bedenken dat de pomp stroom nodig heeft om te functioneren en dat het water in het waterornament soms bijgevuld moet worden. Dit kan overkomen in de warme zomerdagen, wanneer het water kan verdampen.

Als je ervoor kiest om het waterornament bij de vijver te plaatsen, is het niet nodig om een waterreservoir te installeren. In dat geval kan de pomp het water uit de vijver gebruiken om omhoog te pompen en een soort waterval te creëren. Op die manier gebruik je dus de vijver als een groot natuurlijk waterreservoir!

Waterornament met verlichting

Om op ieder moment van de dag te genieten van het waterornament, kun je ervoor kiezen om verlichting te verwerken in het ornament. Op die manier valt het extra goed op in het donker! De LED-verlichting zal het water dat uit het ornament gepompt wordt ook prachtig verlichten, waardoor er werkelijk een magisch effect ontstaat! Geef jouw tuin een sierlijke en mysterieuze uitstraling met een natuursteen waterornament met verlichting.

Waterornament onderhouden

Een aantal dingen zijn belangrijk voor het onderhouden van het waterornament. In de winter is het ontwateren van het waterornament en droog op te slaan aanbevolen. De pomp van het waterornament kun je het beste in het water leggen, het liefst binnen waar het zeker weten vorstvrij zal zijn. Na de winter kun je het waterornament weer eenvoudig installeren en zal het weer iets unieks toevoegen aan jouw tuin of terras! 

Waterornamenten van Tuincentrum De Boet

Kom langs bij Tuincentrum De Boet om al onze prachtige waterornamenten in het echt te kunnen bewonderen! Bestel je de waterornamenten liever online? Dat is natuurlijk ook mogelijk. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod in ons ruime assortiment! Wil je graag advies? Spreek in het tuincentrum een van onze medewerkers aan of neem gerust contact op met Tuincentrum De Boet over jouw vraag.

Waterornament kopen

Een waterornament kopen doe je snel en eenvoudig online bij De Boet. Daarnaast vind je bij ons in de webshop nog veel meer producten om sfeer aan je tuin te geven. Zo vind je bij ons prachtige tuinmeubelen zoals een loungeset waarmee je in de zomer tot laat in de avond kunt genieten van jouw waterornament. Maar ook complete tuinsets en vuurtafels vind je bij ons in het assortiment. Kortom, alles om jouw tuin gezellig en knus in te richten vind je bij ons in de webshop of in ons tuincentrum. Kom gerust langs in ons tuincentrum of neem een kijkje in onze showroom, wij zijn 7 dagen per week geopend.