Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Waterornament

Met waterornamenten vrolijk je jouw tuin of vijver binnen een mum van tijd op! Bij Tuincentrum De Boet vind je de mooiste waterornamenten en ook alle benodigdheden die bij de ornamenten horen, zoals pompen, lampjes en meer. Bekijk ons assortiment online of kom langs bij Tuincentrum De Boet in Hoogwoud!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 35 producten

Waterornamenten van natuursteen

Waterornamenten worden over het algemeen vaak gemaakt van steen. Vooral natuursteen is erg populair bij moderne waterornamenten. Aangezien waterornamenten buiten staan, is het belangrijk dat deze gemaakt zijn van hoge kwaliteit materialen. Het ornament mag niet worden aangetast door weersomstandigheden en de stroom van water die over het ornament loopt. Waterornamenten kunnen onder andere worden gemaakt van:

Hoe werkt een waterornament?

De meeste waterornamenten bestaan over het algemeen uit drie onderdelen, namelijk een waterreservoir, een waterpomp en het ornament zelf. Dit laatste is dus wat je ziet als je naar het ornament kijkt. Uit het ornament komt water, als een soort mini-fontein. Dit water wordt omhoog gepompt door de waterpomp die in het ornament zit. Het waterreservoir is een bak met water, dat de pomp gebruikt om uit het ornament te pompen. Als je ervoor kiest om het waterornament bij de vijver te plaatsen, is het niet nodig om een waterreservoir te installeren. In dat geval kan de pomp het water uit de vijver gebruiken om omhoog te pompen. Op die manier gebruik je dus de vijver als een groot natuurlijk waterreservoir!

Waterornament met verlichting

Om op ieder moment van de dag te genieten van het waterornament, kun je ervoor kiezen om verlichting te verwerken in het ornament. Op die manier valt het extra goed op in het donker! De LED verlichting zal het water dat uit het ornament gepompt wordt ook prachtig verlichten, waardoor er werkelijk een magisch effect ontstaat! Geef jouw tuin een sierlijke en mysterieuze uitstraling met een natuursteen waterornament met verlichting.

Tuincentrum De Boet Waterornamenten

Kom langs bij Tuincentrum De Boet om al onze prachtige waterornamenten in het echt te kunnen bewonderen! Bestel je de waterornamenten liever online? Dat is natuurlijk ook mogelijk. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod waterornamenten in ons ruime assortiment! Wil je graag advies over waterornamenten? Spreek in het tuincentrum een van onze medewerkers aan of neem contact op met Tuincentrum De Boet over jouw waterornament vraag.