Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Rabatdelen

Met ons uitgebreide collectie rabatdelen maak jij jouw schutting, schuur en andere tuinprojecten binnen een mum van tijd af. Rabatdelen zijn planken die je kunt gebruiken als muur en gevelbekleding en dit geeft jouw tuin een prachtige natuurlijke look. Bekijk hieronder onze collectie rabatdelen:
 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 34 producten

Wat zijn rabatdelen? 

Rabatdelen zijn houten planken die je kunt gebruiken als muur of gevelbekleding. Rabatdelen kunnen eenvoudig over elkaar heen worden geschoven. Het idee hierachter is dat er geen water achterblijft, wat ervoor zorgt dat de planken niet gaan rotten of dat er schimmels ontstaan.

Onze rabatdelen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kan jij bij ons kiezen uit verschillende lengtes en diktes van de rabat delen. Ook vind je bij ons verschillende kleuren en soorten hout. Je zult bij ons gegarandeerd slagen bij het vinden van de juiste rabatdelen. Een veel gekozen soort rabat zijn Zweeds rabatdelen. Rabatdelen hebben een levensduur van ongeveer 15 jaar! 

Waarvoor gebruik je rabatdelen? 

Rabatdelen gebruik je voor schuttingen, tuinwanden en muren van bijvoorbeeld een tuinhuis. Deze houten planken geven jouw tuin een rustig en natuurlijk aanzicht! Met de rabatdelen van tuincentrum De Boet zorg jij voor een waterdichte tuinafzetting. 

Wat zijn de voordelen van rabat? 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van rabatdelen. Ten eerste de montage. Het monteren van rabatdelen is zeer gemakkelijk. Je kunt gemakkelijk de delen over elkaar heen schuiven en omdat de messing over de groef valt is er geen kier tussen de planken. Zo kan er ook geen regen tussen de planken komen. Tot slot zijn rabatdelen zowel horizontaal als verticaal te monteren.

Online rabatdelen bestellen 

Het bestellen van tuinhout en rabatdelen doe je gemakkelijk online bij tuincentrum De Boet. Je kan bij ons kiezen uit verschillende lengtes, breedtes, diktes en soorten hout. Kies je voor geschaafd of ongeschaafd? Ook vind je bij ons verschillende soorten rabat. Een veel gekozen en populaire afwerking is een Zweeds rabat. De mogelijkheden zijn bij ons eindeloos! Ook alle bijbehorende materialen zoals montagematerialen, tuinpalen en funderingen vind je bij ons in het assortiment. 

Hoe monteer je rabatdelen? 

Het monteren van rabatdelen is eenvoudig. Wel ligt het aan het soort planken wat je gaat gebruiken. Bij het monteren van rabatdelen begint je onderaan met het monteren van rabat delen. Dit doe je uiteraard waterpas. De planken bevestig je met de groef en de messing naar beneden. Zorg bij het monteren ervoor dat de planken niet te strak tegen elkaar aan zijn gemonteerd. Afhankelijk van de verschillende weersomstandigheden zullen de planken gaan leven. 

Het onderhoud van rabat delen 

Hout heeft buiten in de tuin veel te verduren. Het is daarom belangrijk dat tuinhout tegen de verschillende weersomstandigheden bestand is. Om te zorgen dat jouw tuinhout weerbestendig is, is het van belang om het te onderhouden. Dit kan je onder andere doen door te kiezen voor geïmpregneerde rabatdelen of te kiezen voor douglas hout. Douglas hout bevat van zichzelf veel hars wat een natuurlijke bescherming is. 

Om de lange levensduur van 15 jaar te behouden raden wij het aan om de rabat delen te onderhouden. Dit kan periodiek. Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van zijn eigen tuinproject. 

Het onderhouden van tuinhout kan je op verschillende manieren doen. Wij raden het af om hout met een hogedrukspuit schoon te spuiten. Dit is een tijdelijke oplossing en het beschadigt het hout. Deze oplossing maakt het hout ruw waardoor algen zich gemakkelijk kunnen hechten. 

Wij raden het daarom aan om rabatdelen te onderhouden met een speciaal reinigingsmiddel. Heb je daarnaast last van algenvorming? Gebruik hiervoor speciale algenverwijderaar. 

Geimpregneerde rabatdelen 

Geïmpregneerd hout is zeer populair, ook geïmpregneerde rabat delen. Geïmpregneerde rabatdelen kennen vele voordelen:

  • Zo wordt de levensduur verlengd.
  • Is het vervolg onderhoud makkelijker.
  • Geïmpregneerd hout weert schimmel.
  • Zorgt voor een goede afwaterering.
  • Zorgt voor een stijlvolle uitstraling. 

Online rabatdelen kopen 

Tuinhout en rabatdelen koop je online bij De Boet. Bij ons vind je alle materialen om van jouw project een succes te maken. Naast al het denkbare tuinhout, vind je bij ons ook materialen om jouw project af te maken zoals montage materialen & funderingen.

Wij bezorgen jouw tuinhout binnen 4 werkdagen bij jou thuis. Ben je op zoek naar een advies op maat van een van onze specialisten? Kom dan langs in Hoogwoud. Wij zijn 7 dagen per week geopend.