Aangepaste leveringstijden, zie FAQ voor meer informatie

Vandaag geopend van 09:00 - 18:00

Kerstboomverlichting

Om je kerstboom op te tuigen, heb je uiteraard kerstballen en een mooie piek nodig. Maar wat echt niet kan ontbreken, is natuurlijk kerstboomverlichting. Nog voordat je begint met het versieren van je boom met ballen en slingers, is het allereerst belangrijk om verlichting op te hangen. Bekijk ons uitgebreide aanbod kerstboomverlichting en maak je keuze.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 71 producten

De juiste kerstverlichting kiezen

Welke verlichting is geschikt voor jouw boom? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van kerstboomverlichting:

  • de kleur van de lampjes: ga je voor traditioneel warmgele lichtjes of toch voor de wat lichtere, warmwitte lampjes? Het is uiteraard ook mogelijk om je kerstboom met veelkleurige lampjes te vullen;
  • de hoeveelheid lampjes: het aantal lampjes dat je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de boom. Kijk hier van tevoren dus goed naar;
  • de soort verlichting: de meeste kerstverlichting bestaat uit LED-lampjes, omdat deze energiezuiniger en sterker zijn dan halogeenlampen;
  • de afstand tussen de lampjes: de lampafstand verschilt van 0,6 tot 10 cm, dus er is veel variatie mogelijk. Clusterverlichting heeft de kortste lampafstand, waardoor je boom gegarandeerd heel veel licht uit zal stralen.

Weet je welke lampjes het gaan worden? Dan kan je deze lampjes kopen bij Tuincentrum De Boet. Shop online of kom naar het tuincentrum in Hoogwoud.

Hoeveelheid kerstverlichting heb ik nodig?

Zoals gezegd hangt het aantal lampjes dat je nodig hebt af van de lengte van je boom. Wij van Tuincentrum De Boet helpen je graag met de juiste hoeveelheid kerstverlichting die je nodig hebt voor jouw kerstboom. Een inschatting van wat je nodig hebt:

  • boom van 160 cm: minstens 12 meter aan lampjes;
  • boom van 180 cm: minstens 14 meter aan lampjes;
  • boom van 200 cm: minstens 16 meter aan lampjes;
  • boom van 220 cm: minstens 18 meter aan lampjes;
  • boom van 240 cm: minstens 20 meter aan lampjes.

Kerstverlichting Kopen? | Tuincentrum De Boet | DeBoet.nl

Kerstboomverlichting ophangen

Als je eenmaal de juiste kerstboomverlichting hebt aangeschaft, is het tijd om de verlichting in de boom te hangen. Hoe ga je te werk? Check allereerst of de verlichting het doet. Verdeel de lichtjes vervolgens gelijkmatig over de boom. Begin hierbij bovenaan en werk naar beneden toe. Zorg ervoor dat er ook lichtjes wat dieper in de boom zitten voor een mooi, vol effect. Bekijk je boom als je klaar bent nog even van een afstand door de wimpers van je ogen. Zo zie je of alle lichtpuntjes goed over de boom zijn verdeeld. 

 
Hulp nodig?
Neem contact op:

Tuincentrum De Boet
Oosterboekelweg 2a
1718 LN Hoogwoud

T: 0226 35 21 97
F: 0226 35 20 62
[email protected]