Vandaag geopend van 08:30 - 17:00

Kerstboompieken

Een kerstboom is pas af met een grote mooi piek! Een kersttrend die nooit weg zal gaan is de klassieke, traditionele kerstversiering in de kleuren: groen, goud en rood. Dit jaar komt de bruin tint erbij en is prachtig te combineren met de traditionele kleuren.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 35 producten

Een kerstboompiek maakt de kerstboom helemaal af

Een kerstboompiek is de kers op de taart als het op jouw kerstboom aankomt. Zonder piek is jouw kerstboom natuurlijk net niet helemaal af. Omdat de piek zo’n belangrijk onderdeel is van je kerstboom, biedt tuincentrum De Boet heel veel verschillende soorten aan. Zo maak je jouw kerstboom op een persoonlijke manier af.

Kerstboompiek of -ster? 

Het topje van de kerstboom kan uiteraard niet zomaar groen blijven. Er hoort iets glanzends bovenop te prijken dat het ultieme kerstgevoel uitstraalt. Er zijn verschillende soorten kerstboompieken waar je uit kunt kiezen. Sommigen kiezen voor een piek en anderen kiezen voor een ster. Wat is precies het verschil? 

  • de kerstster verwijst naar de drie wijzen die een ster volgden om Jezus in de kerststal te vinden;
  • de huidige piek heeft niet meer zoveel weg van een ster. Hij lijkt een beetje op een gespietste appel, een verwijzing naar de appels die vroeger als decoratie in de Germaanse boom dienden. 

Hoe dan ook, of je nu voor de kerstster of de kerstpiek gaat, Tuincentrum De Boet helpt je graag verder.

Kerstboom optuigen

Als je eenmaal alle slingers en ballen, toeters en bellen in huis hebt, is het tijd voor het leukste klusje van het jaar: de kerstboom optuigen! Hoe ga je precies te werk en wanneer kan je je prachtige kerstboompiek uit de kast halen?

  • werk van boven naar beneden om te voorkomen dat er kerstballen uit de boom vallen;
  • start dus met de piek door deze aan het topje van je boom te bevestigen;
  • hang de lichtjes en slingers in je boom;
  • nu is het tijd voor de kerstballen. Gebruik haakjes om de ballen stevig in je boom te hangen;
  • als laatste hang je je andere kersthangers en versieringen in de boom.

Kerstboompieken in verschillende soorten en maten

Bij tuincentrum De Boet begrijpen we maar al te goed hoe belangrijk de piek is als finishing touch op je kerstboom. Daarom vind je in het assortiment tal van pieken om uit te kiezen. Bekijk ons gehele aanbod online of breng een bezoekje aan ons tuincentrum in Hoogwoud.

 
Hulp nodig?
Neem contact op:

Tuincentrum De Boet
Oosterboekelweg 2a
1718 LN Hoogwoud

T: 0226 35 21 97
F: 0226 35 20 62
[email protected]