Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Eenjarige planten

Maandenlang genieten van mooie bloeiers? Met eenjarige planten tover je de tuin, het terras en het balkon om tot een bloemenzee! De Boet heeft een ruime keuze in éénjarige planten. Of je nu opzoek bent naar eenjarige planten voor in de schaduw of zon, Tuincentrum De Boet heeft het. Planten en bloemen in alle kleuren van de regenboog, perfect om de tuin ieder jaar een iets andere uitstraling te geven. Zo raak je nooit uitgekeken!

Wat zijn eenjarige planten en hoe verzorg je ze?

Eenjarige planten groeien en bloeien gedurende één jaar! De bloei is over het algemeen buitengewoon rijk en gaat vanaf de lente ongeremd door tot de eerste nachtvorst, daarna sterft de plant af. Het enige wat je hoeft te doen is water geven en op z’n tijd een flink portie organische plantenvoeding strooien. Snoeien is niet nodig, wel kan je de bloei bevorderen door uitgebloeide bloemen weg te halen. Weinig verzorging en veel plezier: dat klinkt als muziek in de oren!

Tuinplanten zijn op dit moment alleen in de winkel verkrijgbaar.
Bezoek ons tuincentrum voor het uitgebreide assortiment tuinplanten.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden

Eenjarige planten van De Boet

De keuze is reuze. In ons tuincentrum kom je een veelzijdig aanbod tegen met bekende en minder bekende eenjarige planten. Bekende soorten die in ons tuincentrum staan te stralen zijn de:

  • Petunia;
  • Lobelia;
  • Tagetes;
  • Geranium (Pelargonium)
  • en Begonia.

Het aanbod varieert, want iedere week speuren onze groenspecialisten op de veiling naar de leukste bloeiers voor een mooie prijs. Zo helpen wij de border(s) in de tuin summerproof te maken, maar vergeet ook zeker de bloembakken niet. Met een goede potgrond doen de eenjarige bloeiers het fantastisch in een bloembak: een echte aanwinst voor ieder terras en balkon.

Eenjarige planten kopen? | Kom naar Tuincentrum De Boet | DeBoet.nl

Wanneer je de bloemetjes buiten kunt zetten?

Half april kom je in ons tuincentrum de eerste eenjarige planten tegen. Dat zijn de vroege vogels, want het assortiment is eind april pas écht volledig. Wanneer alle eenjarige planten in de winkel staan krijg je tijdens het shoppen bij Tuincentrum De Boet al snel de zomer in je bol. Weg met die winterdip! Houd er wel rekening mee dat eenjarige planten niet van kou houden, dus pas op met nachtvorst. De natuur is grillig en lastig te voorspellen, maar na half mei is de kans op nachtvorst nihil en kunnen de bloemetjes buiten gezet worden. Ben je helemaal klaar met de winter en wil je het liefst zo snel mogelijk een vrolijke tuin? Plant ze dan gezellig in een bloembak, zodat ze bij nachtvorst binnen kunnen overnachten: planten blij, jij blij!