Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Vlonder- & terrasplanken

Bekijk hieronder ons assortiment vlonderplanken en terrasplanken. Ons vlonderhout bestel je gemakkelijk online. Een mooi terras of vlonder is een echte eye-catcher in jouw tuin. Zo’n blikvanger maak je met de meeste kwalitatieve vlonderplanken.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten

Wat zijn vlonderplanken?

Vlonderplanken, terrasplanken of zelfs dekdelen zijn allemaal verschillende namen voor eenzelfde product, namelijk de planken die veelal worden gebruikt om een terras van een strakke, elegant ogende ondergrond te voorzien. Vanwege het gebruiksgemak, de mooie look en de handigheid zijn vlonderplanken al lange tijd een zeer populair product. Zet op jouw vlonderplanken een mooie tuinset met leuke tuinstoelen en een tafeltje, of maak er een leuke steiger van van als je aan het water woont.

Hoe gebruik je vlonderplanken? 

Vlonderplanken en terrasplanken worden vooral gebruikt als ondergrond voor terrassen, steigers of veranda’s. Vlonderplanken zijn erg populair voor dit doeleinde omdat ze vaak een natuurlijke uitstraling hebben en dus meestal goed bij de rest van jouw tuin passen. Bovendien gaan terrasplanken vaak lang mee. Er zijn verschillende soorten vlonderplanken van verschillende soorten materialen en in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Welk soort vlonderplanken het meest geschikt is voor jou hangt vooral af van de plaatsing van jouw terras of steiger. Zo is het belangrijk na te gaan in welke mate jouw terras van vlonderplanken te maken krijgt met weer en wind, en ook hoe vaak jij van jouw terras of steiger gebruik gaat maken. Vlonderplanken kunnen met gemak 10-15 jaar meegaan.

Waarvoor kan je vlonderplanken gebruiken? 

Vlonderplanken kan je voor vele verschillende doeleinden gebruiken. Vlonderplanken kan je uiteraard gebruiken voor een prachtige vlonder, maar vlonderhout kent nog veel meer doeleinden. Wat dacht van een prachtig terras met terrasplanken of een vloer voor jouw overkapping maak je met ons tuinhout.

Soorten vlonderplanken

De verschillende verkrijgbare soorten vlonderplanken en terrasplanken lopen erg uiteen. Bij Tuincentrum De Boet kun je terras- en vlonderplanken in diverse houtsoorten vinden.

Wil jij graag een terras aanleggen onder een overkapping of denk je bijvoorbeeld aan een veranda? Kies dan voor terrasplanken van grenenhout. Grenenhout is betaalbaar en bovendien erg makkelijk te verwerken. Het is bovendien licht van gewicht. Perfect voor jouw gezellige terrasje om lekker op te loungen met vrienden en familie. Bekijk snel het aanbod van Douglas vlonder- en terrasplanken voor een terras of veranda die veel zonlicht gaat vangen; Douglas kan hier goed tegen. Wil je tenslotte een steiger aanleggen, of denk je aan een onoverdekt terras? Het hout dat je hiervoor gebruikt moet goed bestand zijn tegen vocht en schimmels. Vurenhout is hier perfect voor. Dit materiaal kan goed tegen regenachtige dagen en gaat lang mee.

Als je hebt besloten welke houtsoort het beste op jouw wensen aansluit, is het tijd om je af te vragen of je liever glad of geribbelde vlonderplanken hebt. Veel mensen weten dat hoewel een terras van vlonderplanken praktisch is en er leuk uitziet, veel van dit soort terrasjes na een paar regenbuien ook een vervelend risico op uitglijden met zich meebrengen. In tegenstelling tot wat velen denken komt dit niet door het water zelf, maar door de algenvorming ten gevolge daarvan. Algen hechten zich vaak goed in groeven waar makkelijk vuil blijft zitten. Daarom zijn gladgeschaafde terrasplanken vaak stroever. Veel vlonder- en terrasplanken hebben overigens 2 verschillende zijdes, zodat je zelf kan kiezen welke kant jij graag boven wil hebben.

Vlonder- & terrasplanken | Tuincentrum De Boet

Verschillende soorten hout

Onze terrasplanken en vlonderplanken zijn gemaakt van verschillende soorten hout. Binnen ons assortiment vind je douglas, grenen en vuren vlonderhout. Ieder houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen waarmee je rekening kunt houden. 

Douglas vlonderplanken 

Een veel gebruikte houtsoort is douglas hout. Douglas hout, ook wel Lariks douglas genoemd is hout wat afkomstig is uit Europa. Dit maakt dit hout een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld hardhout. Hardhout komt vaak uit tropische gebieden zoals Azië of Zuid-Amerika. Douglas hout is uitermate geschikt voor projecten die wind en weer moeten doorstaan. Douglas vlonderplanken hebben een warme roodbruine kleur die naar verloop van tijd grijs wordt. Onbehandeld blijft douglas 10-15 jaar goed. Douglas vlonderplanken zijn een duurzame keuze voor jouw vlonder of ander tuinproject!

Grenen vlonderplanken 

Grenen hout is afkomstig van de grove den uit Midden- en Noord-Europa. Dit maakt grenen ook een duurzaam alternatief voor tuinhout. Grenenhout is een makkelijk bewerkbare houtsoort die veel toepassingen kent. Grenen vlonderplanken zijn te herkennen aan de lichtgele kleur. 

Vuren vlonderhout 

Vurenhout is het meest gebruikt houtsoort van Nederland. Vurenhout is afkomstig van een fijnspar en is gemakkelijk te bewerken. Vurenhout is gemakkelijk te herkennen door de lichtbruine kleur. Vurenhouten vlonderplanken zie je vaak terug en zijn te herkennen als lichte terrasplanken. 

Onderhoud jouw terras- en vlonderplanken

Wil je zo lang mogelijk genieten van jouw vlonderhout? Dan doe je er goed aan om dit te onderhouden. Welk en hoeveel onderhoud is afhankelijk van het type hout. We hebben speciaal voor jou een uitgebreid aanbod van onderhoudsproducten voor alle verschillende soorten samengesteld. Om jou op weg te helpen hebben we ook een aantal belangrijke onderhoudstips op een rij gezet:

  • Reinig je vlonderplanken met een speciaal reinigingsmiddel voor hout. Veel tuiniers denken dat de beste manier om hun vlonderplanken schoon te maken is door er met de hogedrukspuit overheen te gaan. Dit is echter een kortetermijnoplossing! De hoge druk van het water doet het weliswaar voorkomen alsof het vuil in een oogwenk verdwenen is, maar beschadigt ook het hout. Het hout wordt ruw, en dat maakt het in de toekomst makkelijker voor vuil en algen om zich te hechten. Dit wil je koste wat t kost vermijden, omdat jouw terras hiervan glad wordt en je dan makkelijker onderuit kan gaan. Ook is het slecht voor de beits of de olie waarmee het hout eerder is behandeld. 
  • Impregneer je vlonderplanken na het reinigen. Het is slim om jouw terras na het reinigen te impregneren met beits of houtolie. Impregneren is het behandelen tot de kern. Dit heeft als effect dat het hout water- en vuilafstotend is en de kleur van het hout behoudt. Doe dit eens per jaar! 
  • Gebruik speciale algenverwijderaar. Heb je last van algvorming op jouw terras of steiger? Dit ziet er niet mooi uit en zorgt voor uitglijgevaar. Dit probleem is gemakkelijk te verhelpen met algenverwijderaar. Spuit het op het hout alvorens het licht in te borstelen.

Alle terrasplanken en vlonderplanken bij De Boet

Maak jouw terras van vlonderplanken helemaal af met een mooie parasol of schaduwdoek. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via e-mail of telefoon. Onze medewerkers staan altijd voor jou klaar om al jouw vragen goed te beantwoorden. Kom voor al onze producten naar onze showroom in Hoogwoud. Bestel al jouw favoriete producten veilig en eenvoudig bij Tuincentrum De Boet.

Vlonderhout kopen 

Vlonderhout koop je gemakkelijk online bij tuincentrum De boet. Bij ons vind je prachtige vlonderplanken voor jouw eigen project. Naast vlonderhout, bestaat ons assortiment uit nog veel meer tuinhout. Zo vind je bij ons ook palen voor in de tuin, Zweedse rabatdelen en allerlei verschillende schuttingen. Jouw project maak je helemaal af met verschillende montagematerialen zoals funderingen en klemmen. 

Wij bezorgen jouw vlonderplanken en terrasplanken binnen 4 werkdagen bij jou thuis. Ons hout voor in de tuin heeft altijd een scherpe prijs. Op zoek naar een advies op maat? Kom dan langs een laat een van onze specialisten je adviseren. Wij zijn 7 dagen per week geopend.