Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Graszoden

Het gras is altijd groener… in jouw eigen tuin natuurlijk! Geniet van een mooi groen gazon van hoogwaardige kwaliteit. Graszoden kopen doe je daarom bij Tuincentrum De Boet. Iedereen wil het liefst een mooie en groene tuin hebben. Of je nu een hele grote tuin hebt of een klein postzegeltuintje, je vindt de juiste graszoden voor jouw tuin bij Tuincentrum De Boet. Daarnaast vraagt een mooie tuin ook tijd om goed te onderhouden. Ook daar willen wij van Tuincentrum De Boet je graag bij helpen. Hier komt namelijk veel bij kijken. Om je tuin het hele jaar door mooi te houden, is regelmatig onderhoud erg belangrijk. Wij geven je hier graag advies over en bieden je producten die het onderhoud van je tuin vergemakkelijken.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Graszoden kopen bij Tuincentrum De Boet

Wil je graszoden kopen? Dan ben je bij Tuincentrum de Boet aan het goede adres! Bij ons ben je verzekerd van prachtig verse graszoden van hoogwaardige kwaliteit. Doordat de graszoden verse producten zijn, zijn ze alleen leverbaar op bestelling. Bestelde graszoden kunnen iedere vrijdagmiddag opgehaald worden. Bestel direct jouw gras, haal ze op bij ons tuincentrum in Hoogwoud en geniet binnen no-time van jouw nieuwe gazon!

Voordelen van graszoden 

Graszoden zijn lappen gras die je direct op je tuingrond aan kunt brengen. Het voordeel van graszoden ten opzichte van graszaad is dat je niet hoeft te wachten tot het gras opkomt. Je kunt met graszoden gelijk van het resultaat genieten en er na een aantal dagen al op lopen. Een ander voordeel van graszoden is dat je grasveld er gelijk heel natuurlijk uit ziet. Ook zijn graszoden vrij eenvoudig te leggen. 

Graszoden leggen 

Het is belangrijk om grasmatten zo snel mogelijk na de aankoop in de tuin aan te leggen. De ideale tijd van het jaar om deze te leggen is in het voor- en najaar wanneer het warmer dan 10 graden is. Wanneer je dit gaat doen is het van belang om ten eerste de grond goed om te spitten en vervolgens een laag mest aan te brengen. Probeer de ondergrond hierbij zoveel mogelijk vlak te houden, bijvoorbeeld met een hark. Stamp de grond vervolgens stevig aan en hark de bovenste laag vervolgens weer los. Wanneer de grond volledig droog is, kun je nog een laag mest strooien en vervolgens de rollen graszoden uitrollen. Besproei het nieuw gelegde gras met water en klop de zoden stevig aan. Voilà, het gras ligt!
 

Graszoden tuincentrum de Boet

Tips & tricks gras onderhoud

Als je net nieuw gras hebt neergelegd wil je dit natuurlijk zo lang mooi en gezond houden. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk. Voor de mensen die geen tuinman in dienst hebben geven wij 3 tips om het gras goed te onderhouden:

  1. Maaien, maaien en nog eens maaien. Voor een goed onderhouden gazon is grasmaaien erg belangrijk. Wij raden je daarom aan om 1 keer per week je gazon goed te maaien. In het voorjaar zelfs 2 keer om de kans op onkruid te verkleinen. In ons assortiment vind je uitstekende grasmaaiers die dit klusje gemakkelijk en snel kunnen klaren!
  2. Besproei je tuin regelmatig met water. Water is de eerste levensbehoefte van gras, planten en bomen en zorgt ervoor dat je gras mooi en gezond blijft. Let wel: te veel water is ook niet goed. Probeer hier een goede balans in te vinden en besproei alleen de juiste hoeveelheid die nodig is om het gras te bevochten. Je gazon hoeft niet kletsnat te worden. Bekijk ons aanbod tuinbewatering om je hierbij te helpen. 
  3. Voor een gezond en goed onderhouden gazon raden wij ook aan om je gras regelmatig te bemesten. Vooral in het bloeiseizoen als het gras gaat groeien. Dit is van april tot en met oktober erg belangrijk. Gazonmest is bedoeld om je gazon te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Let ook hier weer op dat je niet te veel mest strooit. Want dit zorgt er dan weer voor dan ziektes en schimmels een kans krijgen om je gazon alsnog aan te tasten. 

Wil je meer tips en adviezen over het goed onderhouden van je gazon? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen graag! 

Lijkt dit onderhoud je toch teveel werk? Dan is kunstgras misschien een betere optie voor je. Bij de Boet vind je naast graszoden ook kunstgras en toebehoren voor kunstgras. Ontdek de mogelijkheden online of kom langs bij ons tuincentrum in Hoogwoud!

Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs 

Bij Tuincentrum de Boet vind je verse graszoden van uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs. Bij de Boet zit je goed! 

Graszoden bestellen 

Wil je graszoden bestellen? Dat kan! De graszoden kunnen alleen niet worden verzonden, doordat het versproducten zijn. De graszoden zijn iedere vrijdagmiddag op te halen bij ons Tuincentrum in Hoogwoud. Laat je inspireren door onze showroom en ontdek ons gehele assortiment! Zien we je snel?