Vandaag geopend van 08:30 - 17:00

Graszoden

Het gras is altijd groener in jouw eigen tuin natuurlijk. Geniet van een mooi groen gazon van hoogwaardige kwaliteit. Graszoden kopen doe je daarom bij Tuincentrum De Boet. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden

Graszoden kopen bij Tuincentrum De Boet

Iedereen wil natuurlijk een mooie en groene tuin hebben. Of je nu een hele grote tuin hebt of een klein postzegel tuintje, je vindt de juiste graszoden voor jouw tuin bij Tuincentrum De Boet. Daarnaast vraagt een mooie tuin ook tijd om goed te onderhouden. Ook daar willen wij van Tuincentrum De Boet je graag bij helpen. Hier komt namelijk veel bij kijken. Om je tuin het hele jaar door mooi te houden, is regelmatig onderhoud erg belangrijk. Wij geven je hier graag advies over en bieden je producten die het onderhoud van je tuin vergemakkelijken. 

Graszoden tuincentrum de Boet

Hoe en wanneer kan ik graszoden leggen?

Het is belangrijk om grasmatten zo snel mogelijk na de aankoop in de tuin aan te leggen. De ideale tijd van het jaar om deze te leggen is in het najaar. Wanneer je dit gaat doen is het van belang om ten eerste de grond goed om te spitten en vervolgens een laag mest aan te brengen. Probeer de ondergrond hierbij zoveel mogelijk vlak te houden, bijvoorbeeld met een hark. Stam de grond vervolgens stevig aan en hark de bovenste laag vervolgens weer los. Wanneer de grond volledig droog is, kun je nog een laag mest strooien en vervolgens de rollen graszoden uitrollen. Besproei het nieuw gelegde gras met water en klop de zoden stevig aan. Voilà, het gras ligt!

Tips & tricks gras onderhoud

Als je net nieuw gras hebt neergelegd wil je dit natuurlijk zo lang mooi en gezond houden. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk. Voor de mensen die geen tuinman in dienst hebben, wij gokken zomaar dat dit een heleboel mensen zijn, geven wij 3 tips om je gras goed te onderhouden:

  1. Maaien, maaien en nog eens maaien. Voor een goed onderhouden gazon is grasmaaien erg belangrijk. Wij raden je daarom aan om 1 keer per week je gazon goed te maaien. In het voorjaar zelfs 2 keer om de kans op onkruid te verkleinen. In ons assortiment vind je uitstekende grasmaaiers die dit klusje gemakkelijk en snel kunnen klaren!
  2. Besproei je tuin regelmatig met water. Water is de eerste levensbehoefte van gras, planten en bomen en zorgt ervoor dat je gras mooi en gezond blijft. Let wel: te veel water is ook niet goed. Probeer hier een goede balans in te vinden en besproei alleen de juiste hoeveelheid die nodig is om het gras te bevochten. Je gazon hoeft niet kletsnat te worden. Bekijk ons aanbod tuinbewatering om je hierbij te helpen. 
  3. Voor een gezond en goed onderhouden gazon raden wij ook aan om je gras regelmatig te bemesten. Vooral in het bloeiseizoen als het gras gaat groeien. Dit is van april tot en met oktober erg belangrijk. Gazonmest is bedoeld om je gazon te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Let ook hier weer op dat je niet te veel mest strooit. Want dit zorgt er dan weer voor dan ziektes en schimmels een kans krijgen om je gazon alsnog aan te tasten. 

Wil je meer tips en adviezen over het goed onderhouden van je gazon? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen graag! 

Graszaden          Kunstgras  

Hulp nodig?
Neem contact op:

Tuincentrum De Boet
Oosterboekelweg 2a
1718 LN Hoogwoud

T: 0226 35 21 97
F: 0226 35 20 62
[email protected]