Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Onderhoudsmiddelen

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw tuinmeubelen. Met de onderhoudsmiddelen van Tuincentrum De Boet blijven al jouw meubelen lang mooi en kun je er het hele jaar van blijven genieten!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 21 van 21 producten

Onderhoudsmiddelen voor goed verzorgde tuinmeubelen!

Dagelijks worden tuinen blootgesteld aan het Nederlandse wisselvallige weer. Hierdoor is het van groot belang dat je jouw tuin en het meubilair daarin van passend onderhoud voorziet. Daarvoor heeft Tuincentrum De Boet een breed assortiment aan onderhoudsmiddelen. Voor elk materiaal is een verschillend onderhoudsmiddel nodig. Met behulp van een zeer uitgebreid assortiment onderhoudsmiddelen blijft jouw tuinmeubilair in perfecte staat en kun je altijd blijven genieten van een prachtige tuin.

Verschillende materialen onderhouden

Van welk materiaal zijn jouw tuinmeubelen gemaakt? Elk materiaal vergt een ander soort onderhoud, om langdurig gebruiksplezier te waarborgen. Zo hebben teakhout en hardhout de neiging om op den duur een grijzige kleur aan te nemen. Dit kan jouw meubels meer karakter geven, maar veel mensen behouden graag de kleur die hun meubels hadden op het moment van aankoop. Met onderhoudsmiddelen voor hout blijven jouw tuinmeubels er als nieuw uit zien. Voor een optimaal resultaat behandel je houten tuinmeubilair twee keer per jaar met de juiste onderhoudsmiddelen.

Materialen zoals kunststof en aluminium zijn vaak goed bestand tegen zelfs het extreemste weer, maar ook dit tuinmeubilair kan zijn glans na een tijdje verliezen. Als je in het bezit bent van meubilair van deze materialen is het raadzaam ze van tijd tot tijd te behandelen met een mild schoonmaakproduct.

Onderhoudsmiddelen tuinmeubelen De Boet

Olie en schimmels op jouw tuinmeubelen

Als jouw meubels van hout zijn gemaakt is het een goed idee deze goed te behandelen met een olie die goed bij de houtsoort past. Hierdoor behoudt het hout zijn kleur en glans, en wordt ook de kans op schimmels kleiner. Schimmels zijn te herkennen door verkleurde vlekken, die meestal variëren van donkerder tot zelfs helemaal zwart. Een schimmelprobleem is meestal te verhelpen door de plek te behandelen met houtreiniger of bleekmiddel. Als dit niet werkt kun je de schimmel wegschuren met schuurpapier totdat de plek geheel verdwenen is.

De optimale bescherming voor jouw tuinmeubilair

Niet alleen wind en regen, maar ook zon kan een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van jouw tuinmeubilair. Hierom is het raadzaam om naast bovenstaande onderhoudsmiddelen een beschermhoes aan te schaffen. Deze plaats je over- en om jouw tuinmeubels heen, zodat deze afgeschermd worden van UV-straling en andere weersomstandigheden. Hierdoor wordt de levensduur van jouw meubels verlengd en blijven ze ook langer mooi.