Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Siergrassen

Siergrassen zijn een prachtige toevoeging om de tuin mee te verfraaien en alles behalve saai. Er zijn honderden soorten siergrassen voor in de tuin of een pot. Door de mooie bloemen (pluimen) en het prachtige silhouet worden siergrassen steeds populairder. Dat komt óók dankzij het onderhoud: geef de grassen een plek in de zon of halfschaduw, geef water tijdens droogte en knip oude stengels af, meer hoeft er niet te gebeuren. Ideaal!

Tuinplanten zijn op dit moment alleen in de winkel verkrijgbaar.
Bezoek ons tuincentrum voor het uitgebreide assortiment tuinplanten.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden

Welke siergrassen zijn er?

Er zijn wintergroene, lage, hoge en bloeiende siergrassen. Zo zijn de zegge, veldbies en fakkelgras siergrassen die de hele winter groen blijven. In augustus bloeien veel soorten volop met prachtige pluimen en bloeihalmen in gele, roodbruine en zelfs paarse tinten. Bij Tuincentrum De Boet zijn veel verschillende soorten siergras te koop. Voor iedere tuin en ieder hoekje. Of de tuin nu in de schaduw of zon ligt: met de juiste siergrassen kun je veel tuinplezier beleven! Onze medewerkers helpen graag met kiezen, zodat je optimaal kunt genieten van het siergras.

Siergrassen in pot

Siergrassen doen het goed in de border, maar we zien grassen ook steeds vaker in potten en bakken. Dit kan zeer goed, want ze zijn het hele seizoen decoratief en heel sterk. Overhangende en licht woekerende soorten siergras, zoals het kanariegras, komen goed tot hun recht in een hoge pot. Opgaande siergrassen, zoals de zegge, sierhaver en lampenpoetsersgras, staan juist goed in een bolvormige bloempot. Ook voor de mooiste bloempotten ben je bij Tuincentrum De Boet aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment bloempotten en bestel een mooie pot bij je siergras. 

Siergrassen Kopen? | Kom naar Tuincentrum De Boet of bestel online | DeBoet.nl

Onderhouden van siergrassen

Over het algemeen kan je siergrassen het beste aan het einde van de winter snoeien. Gebruik voor het snoeien een scherpe knipschaar en knip het gras tussen de 5 en 25 centimeter boven de grond af. De exacte hoogte is afhankelijk van de grootte van de plant. Heb je vragen over het snoeien van siergrassen? Kom dan naar ons tuincentrum in Hoogwoud. Onze medewerkers helpen graag! 

Siergrassen combineren

Siergrassen zijn goed te combineren met andere planten in de border. Combineer siergras bijvoorbeeld met schermbloemige planten of bloemen zoals hortensia, lavendel, echniacae, allium, verbena en helenium. Blauwe en paarse bloemen doen het altijd goed. Sommige siergrassen zijn als solitaire blikvangers geschikt, anderen als ideale bodembedekker. De bodembedekkende siergrassen onderdrukken gelijk onkruid: gemak dient de mens! Onze medewerkers vertellen graag welke siergrassen woekeren en welke niet woekeren.