Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Vuurschalen

Tijdens de zomer wil je uiteraard extra lang genieten van het heerlijke zomerweer. Een vuurschaal of vuurkorf zorgt ervoor dat je extra lang buiten kan genieten van het warme weer. Daarnaast zorgt een vuurschaal in de tuin voor extra sfeer! Met een terrasverwarmer geniet je van de heerlijke zomeravonden! Bekijk hieronder ons assortiment vuurschalen!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 12 producten

Verschillende soorten en maten vuurschalen

Binnen ons assortiment vind je verschillende vuurschalen en formaten. Heb je een grote tuin of lounge gedeelte dan kan je kiezen voor een wat grotere variant. Maar ook een kleinere vuurschaal vind je bij ons. Daarnaast wordt er ook onderscheid gemaakt tussen de materialen. Zo hebben wij een gietijzeren vuurschaal. Gietijzer is een sterk materiaal wat erg lang mee gaat! Ook wanneer jij de vuurschaal met enige regelmaat gebruikt! Gietijzer oogt vaak robuust en is daarom zeer herkenbaar. 

Met een vuurschaal van Tuincentrum De Boet geniet je tot in de late avonden van knisperend tuinvuur. Het zorgt voor een extra gezellig sfeer en onvergetelijke avonden!

Waar moet ik rekening houden bij het gebruik van een vuurschaal?

Wanneer je gebruik gaat maken van een vuurschaal moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de schaal op een stevige ondergrond staat. Dit houdt in dat de schaal niet kan omvallen of verschuiven. Wij adviseren een stenen ondergrond. Waarbij vlonderplanken zullen verbranden, is steen bestendig tegen de hitte die er vanaf komt. 

Door de openheid van een vuurschaal is het niet verstandig om een vuurschaal tijdens winderig weer te gebruiken. Dit zal zorgen voor een overlast van rook, rondvliegend heet as en vonken. Tot slot raden wij het altijd aan om blusmateriaal bij de hand te houden. Je blijft immers met vuur bezig wat altijd tot een gevaarlijke situatie kan leiden.

Onderhouden van een vuurschaal 

Ook stevige sfeermakers hebben onderhoud nodig. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening dient te houden bij het gebruik. Ruim na gebruik altijd alle asresten op. Dit voorkomt viezigheid. Daarnaast is het van belang om de vuurschaal droog weg te zetten. Dit kan in een overkapping schuur of een berging. Zo voorkom je dat de schaal gaat slijten of roesten. Al kan het roesten ook een prachtig nostalgische effect geven. Is de vuurschaal toch gaan roesten? Dan kan je deze altijd voorzien van een nieuwe laklaag. Gebruik hiervoor wel hittebestendige verf!

Vuurschaal schoonmaken

Bij het onderhoud hoort uiteraard ook dat de vuurschaal schoongemaakt dient te worden. Hiermee voorkom je dat de schaal gaat roesten. Gietijzer is een zeer eenvoudig materiaal om schoon te maken. Dit doe je al met een borstel. Het liefst een zachte borstel, anders kan je krassen maken. Na het gebruik, kan je het best de dag erna de asresten opruimen. Na het opruimen van de asresten maak je de vuurschaal met sopje en een zachte borstel gemakkelijk schoon.

Vuurschaal kopen

Ben je helemaal overtuigd? Een vuurschaal kopen doe je snel en gemakkelijk online bij Tuincentrum De Boet. Binnen ons complete assortiment vind je een grote verscheidenheid aan producten om jouw tuin aan te kleden. Van tuinmeubelen tot wandkleden, alles om jouw tuin een gezellig sfeer te geven vind je in onze webshop of tuincentrum in Hoogwoud. 

Wanneer je bij ons online een vuurschaal koopt geniet je van een aantal voordelen. Ten eerste zijn onze producten altijd scherp geprijsd. Ook bezorgen wij jouw bestelling snel bij jou aan aan huis! Binnen 4 werkdagen ontvang je jouw bestelling thuis bezorgd. Wil je toch liever alle terrasverwarmers in het echt zien? Kom dan langs in ons tuincentrum in Hoogwoud.