Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Echte pompoenen

Denk je aan Halloween dan denk je vrijwel meteen aan pompoenen. Een pompoen met Halloween is een echte traditie voor veel mensen. Wij van tuincentrum De Boet weten dit en spelen hier graag op in. Bekijk hieronder ons aanbod pompoenen of kom langs in het tuincentrum. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden

Halloween pompoen 

Tijdens Halloween worden er heel wat pompoenen verkocht en uitgehold om later in huis of in de tuin te zetten met een lichtje erin. Veel mensen doen het, maar weten misschien niet eens waarom. Want een pompoen uithollen is niet alleen een leuke bezigheid, het heeft daadwerkelijk ook nog een doel. Volgens sommige mensen zwerven er tijdens Halloween zielen van overledenen rond tussen hemel en aarde. Om deze zielen buiten te houden en als het ware te 'verjagen' plaatste men pompoenen met enge gezichten voor de deur om geesten buiten te houden. Bij de huidige traditie zoals wij die tegenwoordig kennen, gaat het er vooral om dat de pompoen zo eng mogelijk is en dient als griezel decoratie voor je huis! Dit om buurtbewoners de kriebels te bezorgen, maar wie weet ook andere bezoekers.. 

Zelf een Halloween pompoen maken?

Bij Tuincentrum De Boet kan je een pompoen kopen voor Halloween met een gezicht, maar het is natuurlijk veel leuker om deze zelf te maken. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je een pompoen uitholt voor Halloween. Let hierbij op dat je bij het uithollen van een pompoen gebruik maakt van scherpe voorwerpen. Ouders dienen hun kinderen altijd te helpen en het voortouw te nemen in het uithollen. Volg onderstaande stappen nauwkeurig en je hebt zelf een eigen gemaakt pompoen voor Halloween:

  1. Snijd met een scherp mes in de bovenkant van de pompoen en maak langs de hele pompoen een kartelrand;
  2. Verfijn je kartelrandje door de overige draden van de pompoen weg te halen met een mesje;
  3. Dan is het nu de tijd om de pompoen uit te hollen met een lepel. Dit is een flinke klus, maar wel de belangrijkste!;
  4. Maak met een mesje ogen in de pompoen. Maak het zo griezelig als je zelf wilt en bepaal welke vorm je de ogen wilt geven, rond, vierkant of driehoekig;
  5. De mond maak je heel voorzichtig door met een mes in de pompoen te snijden, maar niet volledig door te prikken zodat je het vruchtvlees nog blijft zien. 
  6. Maak ronde gaten aan de bovenkant van de pompoen zodat er voldoende zuurstof is voor de kaarsen die er later inkomen. 
  7. Plaats een kaars of waxinelichtje in de pompoen en doe de deksel van de pompoen er weer bovenop;
  8. Zet de pompoen op een leuke en veilig plek rondom het huis en het griezelen kan beginnen. 

Wil je meer tips en adviezen voor het uithollen van een pompoen? Kom naar het tuincentrum en vraag onze medewerkers om advies, zij helpen graag! 

Halloween pompoen kopen?

Maak je huis klaar voor Halloween en kom volledige in de Halloween sfeer bij tuincentrum De Boet! Bij ons vind je alles om je huis griezelig gezellig te maken met skeletten en botten, heksen, spinnen, versiering en nog veel meer. Bekijk het aanbod in de webshop of breng een bezoek aan ons tuincentrum in Hoogwoud.