Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Top 10 barbecue accessoires

Met de juiste barbecue accessoires wordt barbecueën een stuk leuker én gemakkelijker. Met een barbecue kunt u nog zoveel meer dan alleen een stukje vlees grillen. Onderstaande accessoires maken het mogelijk de lekkerste BBQ gerechten op tafel te zetten.

 

Brikettenstarter

1. Brikettenstarter

Met een Brikettenstarter is uw houtskoolbarbecue snel klaar voor gebruik. Bovendien is het gebruik van een brikettenstarter een veilige manier om de barbecue aan te steken. De Weber Brikettenstarter – Klein heeft een ergonomisch handvat en is geschikt voor kleine barbecues.

 

 

Vleesthermometer

2. Vleesthermometer

Vlees garen op de barbecue is lastiger dan in de koekenpan. Daarom is het verstandig een vleesthermometer te gebruiken en zo aan de hand van de temperatuur te bepalen of het vlees gaar is of niet. Er zijn veel verschillende soorten vleesthermometers waaronder de ‘Cobb Thermometer’. Steek de thermometer in het vlees en lees de temperatuur af. Op de thermometer is ook te lezen welke temperatuur welke vleessoort nodig heeft voor een goede gaarheid.

 

 

Gereedschapset

3. Barbecuegereedschap

Met goed en stevig barbecuegereedschap kunt u gemakkelijk en veilig vlees, vis en ander gerechten omdraaien en oppakken. De ‘Weber Gereedschapset 2-delig’ bestaat uit een RVS tang en spatel voorzien van een kunststof grip. Beide artikelen mogen niet ontbreken in uw BBQ accessoire collectie!

 

 

Pizzasteen

4. Pizzasteen

De barbecue kan ook gebruikt worden om de lekkerste pizza’s op te maken. Met een speciale pizzasteen, die op het rooster van een barbecue gelegd kan worden, is dit een eitje! De Boet Pizzasteen Ø38 is gemaakt van keramiek en RVS en kan gebruikt worden in de oven of op de barbecue.

 

 

Spiesen

5. RVS spiesen

Maak de lekkerste combinaties van vlees, vis en groentes aan een stokje! RVS spiesen geven geen houtsplinters af en kunnen bovendien gewassen en hergebruikt worden. De Boet BBQ Spies 6-delig is een set bestaande uit 6 RVS spiesen met een oogje.

 

 

Rookplank

6. Rookplank

Met rookplanken kunt u barbecuegerechten een heerlijke rooksmaak geven. De Weber Rookplanken – Klein hoeft u alleen maar te weken in water en vervolgens op de barbecue te leggen. Leg er een stukje vlees of vis op en laat langzaam garen.

 

 

BBQ handschoenen

7. BBQ handschoenen

Met speciale barbecue handschoenen beschermt u uw handen tijdens het barbecueën. ‘The Bastard Fiber Thermo BBQ Gloves’ zijn sterk en hittebestendig. De handschoenen zijn voorzien van een anti-slip laag en kunnen met de hand gewassen worden.

 

 

Groentekorf bbq

8. Groentekorf

Naast een stukje vlees of vis is een beetje gegrilde groente ook heerlijk. Het is natuurlijk niet handig om allemaal kleine stukjes op de barbecue te leggen. Een groentekorf is de ideale oplossing! De ‘Weber Style Luxe Groentekorf – Klein’ is gemaakt van RVS en voorzien van praktische handvaten. Na gebruikt maakt u de groentekorf gemakkelijk weer schoon.

 

 

Beschermhoes bbq

9. Beschermhoes

Om uw barbecue optimaal te beschermen en in goede conditie te houden is het verstandig om een beschermhoes te gebruiken. De Aerocover BBQ Beschermhoes Ø52 is geschikt voor kogelbarbecues met een diameter van ongeveer Ø47 cm. Aerocover hoezen zijn ‘ademend’ en beschermen tegen vuil & vocht.

 

 

Schoonmaakborstel bbq

10. Schoonmaakborstel

Het goed schoonmaken van de barbecue is belangrijk voor een lange levensduur en een goede conditie van de barbecue. Met de Weber Bamboe Borstel – Klein verwijdert u gemakkelijk vuil van barbecueroosters. Voor hardnekkig vuil kan de schraper gebruikt worden.

 

Is uw barbecue toe aan vervanging of wilt bent u op zoek naar een ander model? Bekijk dan eens onze bbq keuzehulp. Wij zetten alle voor-en nadelen voor u op een rijtje. 


BBQ Keuzehulp

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten: