Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Hoe kies ik de perfecte tuinstoel?

Hoe kies ik de perfecte tuinstoel?

Als het buiten lekker weer is, wil je natuurlijk in de tuin zitten. En als je daar dan zit, wil je comfortabel zitten. De perfecte tuinstoel is verschillend van persoon tot persoon en hangt in veel gevallen ook af van het beoogde doel van de stoel. Een goede dining tuinstoel is bijvoorbeeld heel anders dan een goede lounge stoel. Twijfel je over welke soort stoel het beste aansluit bij jouw tuin en wensen? Wij hebben een paar handige tips!

1.De juiste stoel voor het juiste doel

Als je een nieuwe tuinstoel gaat kopen is het ten eerste handig om te weten waar je de stoel voor gaat gebruiken. Dit lijkt misschien een voor de hand liggende stap, maar door alle niet nuttige stoelen af te strepen kom je al een stuk sneller bij een goede selectie. Als je bijvoorbeeld stoelen zoekt voor om de eettafel in de tuin, hoef je alleen maar te zoeken tussen de dining stoelen. Aan de andere kant, als je juist een lekkere stoel wil om op te zitten of liggen, kun je het beste kiezen voor een verstelbare tuinstoel. Door van te voren te bedenken welk doel de stoel moet dienen, kom je al voor een groot deel in de richting van de goede stoel.

Ideale tuinstoel kiezen

2.De juiste plek en de juiste hoeveelheid

Nu je weet wat het doel voor de stoel is, is het handig om te bedenken waar deze komt te staan. Dit is noodzakelijk om te weten, zodat je hier rekening mee kan houden bij de afmetingen van de stoel of stoelen. Van een lekkere stoel om in de loungen heb je er misschien maar een of twee nodig, terwijl je van dining stoelen vaak wel vier, zes of zelfs acht exemplaren nodig hebt. Ook dit is mede afhankelijk van de plek waar de stoel of stoelen komen te staan en hoeveel ruimte daar is. Door dit van tevoren te bedenken weet je precies welke en hoeveel stoelen er op de gewenste plek passen.

3.Opfleuren met kussens en accessoires

Je hebt nu het soort stoel gekozen, de hoeveelheid stoelen en je hebt een plek bedacht waar de stoelen komen te staan. De laatste stap is om de stoelen helemaal eigen te maken, door er een aantal persoonlijke details aan toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor tuinkussens die bij jouw stijl passen voor in de stoelen. Dit hoeven helemaal niet allemaal dezelfde kussens te zijn, het is juist leuk om verschillende kleuren of stijlen met elkaar te combineren! Verder is het bijvoorbeeld bij relax tuinstoelen vaak lekker om nog een paar extra kussentjes en dekens te hebben, zodat je er altijd lekker in kunt zitten.

Perfecte tuinstoelen bij Tuincentrum De Boet

Zo, je hebt nu vast een goed idee van hoe jouw nieuwe tuinstoel eruit moet zien. Je hoeft ‘m alleen nog maar uit te zoeken! Bij Tuincentrum De Boet vind je diverse tuinstoelen van de beste merken in de tuinmeubelbranche. Al onze tuinstoelen zijn online te bestellen, maar het volledige assortiment is ook te bewonderen in het tuincentrum. Kom vooral een keer bij ons langs, dan kun je proefzitten om erachter te komen of de door jou gekozen stoel echt zo lekker zit als je voor ogen hebt. Graag tot snel op de tuinstoelen afdeling van Tuincentrum De Boet!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten: