Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Maak van je tuin een vakantieparadijs

Ook als je niet op vakantie gaat kun je genieten van het vakantie gevoel! Met oplopende temperaturen en de zomer in zicht maak je gewoon van je tuin of balkon een vakantieparadijs voor jong en oud. Ons tuincentrum in Hoogwoud geeft je graag een aantal inspirerende tips voor een fijne 'staycation' waarbij je volop kunt genieten van het betere buitenleven.

5 x tuinplezier voor jong en oud

1. Lekker loom luieren

Misschien heb je al een geweldige loungebank of comfortabele tuinstoelen, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Denk aan een hangmat, zitzak, vrijstaande schommel- of hangstoel, schommelbank, strandstoel...

Daarbij kun je voor nog meer comfort en sfeer zorgen met:

- handige (klap)tafeltjes

- een voetensteun bij je tuinstoel

- kleurige en zachte kussens

- een warme plaid voor als het wat frisser wordt

- een fleurige parasol of hip schaduwdoek

- design (solar) tuinlampen en/of praktische spots voor in de late uurtjes

- een veranda of overkapping waarmee je een extra buitenruimte creëert

- een buitenkleed waarmee je je balkon of terras opvrolijkt

- een buitenhaard, vuurkorf en/of geurkaarsen  

 2. Waterpret en gespetter

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, een zonnig balkon of een postzegelformaat dakterras, er is altijd plek voor een waterelement. Water brengt verkoeling, ontspanning en trekt bovendien allerlei insecten en kleine dieren aan. Ook je hond of kat kan zich uren vermaken door te loeren naar alles wat in en rond een vijver, eenvoudige waterschaal of kabbelend waterornament beweegt. Jonge kinderen maak je gelukkig met een simpel opblaasbaar zwembad, een met water gevulde teil of lege plastic zandbak. Geef ze wat schepjes, emmertjes, een bal en drijvende badeendjes en ze zijn uren zoet. In de tuin kun je alleen al met een gieter, een zwenksproeier, tuinslang en eventueel een buitendouche voor verkoeling en plezier zorgen.

3. Buiten kokerellen

Voor de buitenchef wordt het arsenaal aan barbecue-, kook- en bakproducten almaar groter. Denk aan een complete buitenkeuken, een Dutch oven, een ingebouwde pizza-oven, een mobiele barbecue of een Green Egg. Een paar potten met kruiden, tomaatjes en pluksla erbij en klaar is je buitenrestaurant.

4. Kweken, oogsten en plukken

Leuk, leerzaam en gezond voor groot en klein, én goed voor je portemonnee. Zelf groenten, kruiden, eetbare bloemen en snijbloemen zaaien of planten en opkweken. Dat kan ook in een grote pot of vierkante-meterbak op je balkon of (dak)terras. Laat de kinderen een wedstrijdje houden wie de hoogste zonnebloem kan laten groeien. Pluk samen eetbare eenjarige bloemen, zoals Oost-Indische kers, goudsbloemen, komkommerkruid, of de bloemen van kruiden, zoals bieslook, en maak er een lekkere salade of (ijs)thee mee. Je kunt de bloemen ook in ijsblokjes invriezen en die in limonade, frisdrank, punch, een cocktail of mocktail serveren.

5. Omring je met mediterrane en/of exotische jungleplanten

Vul de borders rond je terras en grote potten en bakken op je (dak)terras of balkon met kleurige en geurige mediterrane planten of grote bladplanten en varens die je doen wegdromen naar je favoriete vakantiebestemming. Goed voor een instant-vakantiegevoel in eigen tuin en land!

Denk aan lavendel, rozemarijn, oleander, olijf of bougainville in grote terracotta potten voor een mediterrane sfeer. Waan je je liever in het verre oosten? Kies dan voor een banaan, boomvaren, Nieuw-Zeelands vlas (Phormium), yucca of vingerplant (Fatsia japonica). En wist je dat je vrijwel al je kamerplanten in de zomer gewoon buiten kunt zetten? Let er daarbij wel op of ze graag in de zon of (half)schaduw staan.

Namens ons tuincentrum in Hoogwoud : fijne vakantie in eigen tuin of op je Costa del Balconia!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten: