Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Tuincentrum vol fleurige Valentijncadeaus

Tuincentrum vol fleurige Valentijncadeaus

Maandag 14 februari is het weer Valentijnsdag. Een bos rode rozen zegt dan meer dan duizend woorden. In ons tuincentrum in Hoogwoud vindt je nog meer originele cadeaus waarmee je het hart van je Valentijn zult veroveren of waaraan je grote liefde haar hart kan ophalen.

Boeket met een boodschap

Je kunt een bos (kunst)rozen of (kunst)tulpen kiezen, maar ook een boeket samenstellen met haar lievelingsbloemen of bloemen in haar favoriete kleur. Of breng een symbolische boodschap over met een bepaalde kleur. Rood staat uiteraard voor liefde en passie. Roze wordt geassocieerd met tederheid en romantiek, wit met onschuld en natuurlijke liefde en oranje met vrolijkheid, optimisme en energie. De uitdrukking 'zeg het met bloemen' slaat ook op de betekenis van bepaalde bloemen. Zo staat de chrysant voor voorspoed en geluk, de (kunst)anemoon voor zorgzaamheid, de gladiool voor overwinning en kracht en de goudsbloem voor dankbaarheid en genegenheid.

Wil je flink uitpakken? Koop er dan meteen een mooie vaas bij. Snijd de bloemstelen thuis op de juiste lengte af en schik ze in de vaas waarin je een laag lauwwater en snijbloemenvoeding hebt gedaan. Strik eromheen en/of een rood hartvormig ballonnetje of knuffeltje erbij en je zit gegarandeerd op rozen.

Rozen voor binnen en buiten

Potroosjes en klim-, struik- en stamrozen voor in de tuin of in een grote pot op het balkon of terras zijn voordelig geprijsd, zeker wanneer je de laatste met ‘kale wortel’ bestelt; dus niet in een pot met aarde. Bovendien zijn februari en maart prima maanden om rozen te planten, mits het niet vriest. Verover je geliefde met een roos die in haar lievelingskleur bloeit, die heerlijk geurt en/of haar naam of een uitgesproken romantische naam heeft. 

Bakken vol voorjaarsbollen

Je kan ook leuke: bakken, maar ook manden, schalen en glazen vazen oplaten maken met bloeiende sneeuwklokjes, mini-(kunst)narcisjes, mini-irisjes, krokussen, geurige hyacinten en blauwe of witte (kunst)druifjes. Hoe leuk is dat? En als de bolletjes binnen of buiten op het terras zijn uitgebloeid kan je geliefde ze in de tuin planten en volgend jaar opnieuw genieten van je Valentijnscadeau. Strik er eventueel nog een rood lint omheen of steek er een hartvormige decoratie in.

Meer verleidelijks uit ons tuincentrum

Je kunt het ook over een heel andere boeg gooien en kiezen voor romantische geurkaarsen, een bloeiende kamerplant. Of een Rozemarijn struik van dit heerlijk geurende én smakende kruid in een terracottapot met en rood lint eromheen. Verwen haar met een vurig accessoire voor binnen of buiten, zoals een windlicht, lantaarn of vuurkorf. Vier jullie liefde met een buitenposter in de sfeer van jullie favoriete vakantiebestemming. Of verras een dierenliefhebster met een mooi vogelvoederhuisje of een vogelnestkastje.

Ons tuincentrum in Hoogwoud wenst iedereen een liefdevolle Valentijnsdag!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: