Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Alle feiten over kerstverlichting en energieverbruik op een rij

Alle feiten over kerstverlichting en energieverbruik op een rij

Alle feiten over kerstverlichting en energieverbruik op een rij. Bron: Lumineo.nl

1. Hoe zuinig is LED kerstverlichting eigenlijk?

Led kerstverlichting is 5 tot 10 keer zuiniger dan traditionele gloeilampjes. Dit komt voornamelijk omdat ledverlichting veel minder stroom verbruikt, waarmee je direct bespaart op energiekosten. Daarnaast staat ledverlichting garant voor een lange levensduur en zijn de lampjes onbreekbaar.
 

2. Wat is de functie van een timer bij kerstverlichting?

De timer voorkomt onnodig energieverbruik. Alle Lumineo kerstverlichting heeft een timer, dit is een tijdschakelaar om de verlichting op het gewenste tijdstip aan en uit te zetten. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.


3. Hoeveel kost het om een kerstboom te verlichten?

30 dagen 8 uur per dag de kerstboom verlichten kost minder dan 1 euro*. Het energieverbruik van 1 maand led kerstboomverlichting is vergelijkbaar met 8 uur televisie kijken of 1 wasbeurt. Bovendien blijven in veel huishoudens 1 of meer schemerlampen uit als de
kerstboom ‘aan’ is.
 

4. Waarom staat er een energielabel G op de verpakking?

Per 1/9/2021 is de nieuwe Europese wetgeving voor verlichting van kracht. Op basis hiervan is Lumineo verplicht het energielabel op de verpakking te plaatsen. Dit label bepaalt de verhouding tussen lichtopbrengst en energieverbruik. Het label zegt weinig over de energiezuinigheid. Kerstverlichting is sfeerverlichting en geeft daardoor per definitie minder licht. Dat verklaart het label G op de verpakking.
 

5. Op welke verlichting is het energielabel van toepassing?

Het energielabel is alleen van toepassing op de warm witte kerstverlichting met een stekker en een lichtsterkte van meer dan 60 Lumen. Deze productcategorie valt binnen de Europese norm (ERP Directive 2009/125/EC). Batterijverlichting, solarverlichting en verlichting met een lichtopbrengst onder 60 Lumen hebben geen energielabel nodig. Ook andere led-kleuren, zoals classic warm, cool white, veranderende kleuren en multikleuren hebben geen energielabel.
 

6. Hoe zuinig is de Lumineo kerstverlichting met energielabel G precies?

Lumineo led-kerstverlichting is royaal met sfeer, zuinig met energie. 
 

   

Kijk ook eens naar de volgende berichten: