Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Kerstboom eruit, kamerplant erin!

De slogan 'kerstboom eruit, kamerplant erin' gebruiken we niet voor niets aan het begin van het nieuwe jaar. Groen in huis zorgt namelijk voor een prettige en heerlijk ontspannen sfeer. Ook het verzorgen van bloemen en planten is een fijne, rustgevende bezigheid na een vaak drukke en hectische decembermaand. Daarom tips en inspiratie voor de must-have kamerplanten van dit jaar!

De tijd vliegt en we staan alweer aan het begin van het nieuwe jaar. Wanneer je de kerstboom en alle feestverlichting en decoraties hebt weggehaald, ziet je woonkamer er meteen een stuk minder gezellig uit. Ons tuincentrum in Hoogwoud biedt uitkomst! Wij hebben onder andere prachtige kunstbloemen, kunstbloesemtakken, (geur)kaarsen, amaryllissen en potten en manden met bloeiende voorjaarsbollen, zoals mini-narcisjes en blauwe druifjes. Die laatste kun je zowel binnen als buiten neerzetten om alvast in lentesfeer te komen. En we hebben natuurlijk heel veel mooie kamerplanten

1. Colour blocking - spelen met kleur

Hierbij horen kamerplanten die mooie bladkleuren en -patronen hebben, maar ook uitbundige bloeiers. Denk aan:

 • Anthurium (flamingoplant)
 • (Stippen)Begonia
 • Bromelia
 • Caladium
 • Croton
 • Spathiphyllum (lepelplant) 
 • Strelitzia (paradijsvogelbloem)
 • Tradescantia

Colour blocking is een trend die je ook in de mode en in het interieur ziet. Daarbij maak je gedurfde statements met (vlakken) contrasterende kleuren. Voor wie het niet bont en vrolijk genoeg kan: zet je kamerplanten in opvallend gekleurde bloempotten!

2. De XL bladplanten

Deze trend zet ook dit jaar door: grote bladplanten die gezien mogen worden. Zoals:

 • Bananenplant (Musa)
 • Calathea
 • Dieffenbachia
 • Gatenplant (Monstera)
 • Kentiapalm
 • Olifantsoor (Alocasia)
 • Pannenkoekenplant

Ook de 'ouderwetse' Sanseveria (vrouwentong) en graslelie zijn nog steeds helemaal terug van weggeweest. Om je jungle-look helemaal af te maken plaats je de planten op verschillende hoogtes. Zet ze bijvoorbeeld in een plantenstandaard, op een tafeltje en in de boekenkast en je bevindt je echt in je eigen tropische regenwoud.

3. Mini-verzamelingen - presenteren kun je leren

Het begon met een stel kleine vetplantjes en cactussen bij elkaar in aparte potjes en met een paar plantjes onder een stolp of in een open of afgesloten fles of terrarium. Dit soort mini-verzamelingen van plantjes zijn nog steeds een hit. Ideaal voor als je klein behuisd bent, want je vindt er altijd wel een plekje voor. In verschillende potjes bij elkaar op een schaal of dienblad, los op een bijzettafeltje of in de vensterbank. Luchtplantjes, zoals de Tillandsia, zijn ook leuk om losjes te laten bungelen aan een hanger of in een ronde glazen of kunststof bol voor het raam of in de hoek van de kamer.

En, goed nieuws! Op dit moment geldt onze actie "elke 2e kamerplant* voor de halve prijs"! De actie geldt voor 2 dezelfde planten die gratis en voor niks door één van onze vakkundige collega's voor je opgepot. Dus neem je eigen (schone) bloempot mee van huis, kies jouw nieuwe favoriete kamerplant uit en neem jouw bloempot gevuld weer mee naar huis. Let op: Als je je eigen pot meeneemt, dien je je bij de entree eerst te melden bij onze informatiebalie. Daar krijg je een ticket mee ter bewijs van het meebrengen van een eigen bloempot. Je kunt natuurlijk ook in onze winkel een trendy bloempot kopen die het allermooist bij je nieuwe kamerplant past. Ook dan potten onze collega's je nieuwe kamerplant graag voor je op. De actie loopt tot en met 21 januari. Meer weten? Klik hier voor alle informatie en voorwaarden. 

Kijk in ons tuincentrum in Hoogwoud meteen naar handige hulpmiddelen voor de verzorging van je nieuwe huisgenoten, zoals vloeibare voeding, een vochtmeter, een waterdruppelaar, plantenspuit, hydrokorrels of speciale cactusgrond. Vraag onze medewerkers gerust om advies over de beste plek voor je kamerplant en de verzorging ervan!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: