Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

2 maart Landelijke Vlinderdag

2 maart Landelijke Vlinderdag

Een ode aan de vlinder

De vlinder. Voor velen het meest populaire insect om in de tuin te bewonderen. En dat is niet voor niets. Met hun bonte patronen op de vleugels, vrolijk gefladder en voorkeur voor de mooiste bloemen een genot om naar te kijken. Vandaag - 2 maart - in Nederland de vlinder in het zonnetje. Het is namelijk Landelijke Vlinderdag! 

De leukste feiten op rij;

  1. De atlasvlinder is de grootste vlinder ter wereld. Met een spanwijdte van 25 à 30 centimeter is de atlasvlinder zelfs een van de grootste insecten en je kunt hem tegenkomen in de wouden van Zuid- en Zuidoost-Azië.
  2. Wist je dat de kleinste vlinder 1,2 millimeter is? Microvlinders bestaan inmiddels al ongeveer 200 miljoen jaar. Zo behoort de Stigmella maya uit Mexico tot die groep en is dit de kleinste vlinder ter wereld en bovendien de oudste nog levende soort.
  3. Er zijn maar liefst 160.000 soorten nachtvlinders, ook wel motten genoemd. De dagvlinders daarentegen bestaan uit zo’n 18.500 soorten, verdeeld over zeven families.
  4. Mannelijke vlinders hebben fellere kleuren dan vrouwelijke vlinders. Een reden zou kunnen zijn dat mannetjes altijd rondvliegen op zoek naar vrouwtjes en daarom goed zichtbaar moeten zijn. Vrouwtjes bewegen niet zoveel en hebben soms dagen nodig om al hun eieren te leggen. Dan is het nuttig om donkerder te zijn, zodat ze moeilijk zichtbaar zijn voor vijanden. 
  5. Vlinders hebben een hele korte levensduur. De atlasvlinder leeft bijvoorbeeld maar een week of twee. Citroenvlinders kunnen tot een jaar oud worden, al wordt een groot deel van die tijd in zomer- en winterslaap doorgebracht.

 

        

 

Bij de Boet hebben wij alles voor een vlindervriendelijke tuin én de leukste items waarbij de vlinder centraal staat. Zo hebben wij op onze Dieren afdeling meerdere voedingsproducten speciaal gericht op vlinders en vind je in onze Buitentuin de mooiste planten waar vlinders dol op zijn. Denk aan die prachtige vlinderstruik! Daarnaast blijft de vlinder een gewild thema in alle tuinproducten, zoals tuinkussens, grondprikkers, bloempotten en tuinposters. Ook is de vlinder goed vertegenwoordigt op onze Paasafdeling. Één ding weten we zeker: alle producten fleuren jouw tuin op!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: