Vandaag zijn wij helaas gesloten

Tuinmeubeltrends 2024

Tuinmeubeltrends 2024

We kunnen langzaam aan alweer genieten van het lentezonnetje en dan verlangen we snel naar meer. Dagdromen over een heerlijke, zonnige zomer met veel fijne tuinmomenten kun je gelukkig nooit teveel doen. Heb je ook lentekriebels? Dan is het de hoogste tijd om alvast na te denken over jouw tuininrichting en inspiratie op te doen over alle trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinmeubelen. Bij De Boet maken we het je graag makkelijk, vandaar dat we alvast dé vijf tuinmeubeltrends van 2024 met je delen.

Naturel tinten, natuurlijke materialen, ronde en organische vormen, outdoor dining en multifunctionele tuinmeubelen zijn namelijk de vijf trends die wij volop zien terugkomen bij onze leveranciers en dus op onze Tuinmeubelafdeling. Lees verder en ontdek welke trend het beste bij jou past.

1. Naturel tinten

Dit jaar kun je de neutrale, natuurlijke tinten overal terugvinden in je tuin. Van de bestrating tot aan je loungeset en van je bloempotten tot aan de schutting. Zachte aardetinten, champagne tinten, zachte grijstinten, warme taupekleuren, houttinten en stijlvol wit voeren de boventoon bij deze trend. Maar ook terracotta is een graag geziene kleur binnen dit thema. De genoemde kleuren zorgen namelijk voor rust in je tuin en stralen een bepaalde elegantie uit. Denk aan robuuste blokken steen, sfeervolle vuurhaarden, plantborders van o.a. siergrassen en grindpaden afgewisseld met houten onderdelen. Maar vergeet ook de accessoires niet, zoals neutrale kussens, lantaarns en hangmanden voor je planten die het geheel afmaken.

Een comfortabel verlenging van je woonkamer naar je tuin, dat is waar we met dit thema naartoe gaan. Een groot voordeel van de naturel tinten is dat het bij vrijwel elke woon- en tuinstijl past, waardoor er een tijdloze uitstraling gecreëerd wordt. Ook zijn de neutrale tinten makkelijk te combineren met jouw favoriete kleur in huis en tuin voor fleurige accessoires voor een wat speelser contrast. Kortom, een ideale trend voor een ieder die van rust om zich heen houdt.

2. Natuurlijke materialen

De tweede trend, natuurlijke en duurzame materialen, sluit eigenlijk naadloos aan bij de eerste trend: naturel tinten. Veel materialen die tegenwoordig gebruikt worden in de tuinmeubelen, zoals teakhout of acaciahout, hebben namelijk een onbewerkte, ruwe uitstraling wat aansluit bij de neutrale look in je tuin. Denk ook aan wicker, touw (rope) en aluminium. Ook zijn tuinmeubelen gemaakt van gerecyclede materialen en eco-vriendelijke productieprocessen zijn enorm populair. Toch brengen deze materialen absoluut de warmte en schoonheid van onze natuur naar boven. In combinatie met volop natuurlijke beplanting in zomerse kleuren waar rondvliegende vlinders en bijen weer op af komen, kan het niet anders dan dat je de zomerkriebels krijgt.

Maar de vraag naar een natuurlijke, duurzame tuin komt niet alleen terug in het materiaal van de tuinmeubelen zelf. Ook duurzame verlichting en accessoires zijn trending. Kies bijvoorbeeld voor solarverlichting of accessoires van gerecyclede materialen.

Wil je zeker weten dat jouw tuinmeubel op een verantwoorde manier wordt geproduceerd en als duurzaam kan worden beschouwd? Controleer dan het keurmerk, zoals het FSC keurmerk, een Green Leaf Certificate of een Indonesian Legal Wood (SVLK/V-Legal) certificaat.

Één ding weten we zeker: door te kiezen voor duurzame tuinmeubelen draag je bij aan een beter milieu en ben je verzekerd van meubelen die lang meegaan.

3. Rond en organisch

Ook de derde trend combineert fijn met trend een en twee. Naturel kleuren en natuurlijke materialen gaan namelijk perfect samen met ronde en organische vormen. We zien ook zeker een verschuiving van binnen naar buiten wat betreft de ronde trend in combinatie met een botanische look en feel. De vormen lijken ieder jaar weer speelser, rustiger en zachter te worden. De strakke vierkante of rechthoekige tuintafels maken ruimte voor ovalen of ronde modellen. Dit geldt overigens ook voor loungesets en de zogenaamde day beds.

Niet alles hoeft echter rond te zijn. De organische vormen lenen zich prima voor een combinatie met een strakke stoel of tafel. Kies bijvoorbeeld voor een strakke tafel met ronde stoelen, of enkel een ronde tafel en accessoires voldoen al om mee te gaan in deze tuinmeubeltrend. Het zorgt immers voor een levendige dynamiek in je tuin. Bovendien zorgt een ronde dinertafel voor gezelligheid én is het veiliger voor kinderen dan tafels met scherpe hoeken.

Kleine toevoeging: vooral de materiaaltrend rope, oftewel touw, wordt volop toegepast bij de ronde en organische vormen. Je ziet het ook volop in onze showroom, dus kom lekker proefzitten.

4. Outdoor dining

Over ronde dinertafels gesproken… outdoor dining oftewel buiten dineren is trend nummer vier van dit jaar. Grote eettafels, comfortabele stoelen, hoge barkrukken en fijne banken zorgen ervoor dat je ontspannen kunt dineren in de buitenlucht. Het allergrootste voordeel van deze trend: je verzamelt heel veel gezellige momenten met vrienden en familie in eigen tuin door buiten te dineren. Daarnaast is het gemak van je eigen keuken om de hoek ideaal voor dat spontane borreltje toe.

De outdoor dining modellen zien we in veel verschillende materialen. Hout, wicker, aluminium, je kunt geheel de stijl kiezen die bij jou past. Ook kun je bij De Boet in de showroom vaak zelf unieke combinaties selecteren waarbij één van onze medewerkers je graag helpen. Mix and match noemen we dat. Zo creëer je zelf de tuinset van je dromen.

Lees vooral door over de volgende trend, wellicht komt deze nog van pas als je ineens iets meer eters krijgt dan verwacht…

5. Multifunctionele tuinmeubelen

We sluiten ons rijtje trends af met de trend die voor iedereen wel wenselijk is; de multifunctionele tuinmeubelen. In 2024 draait alles om ruimtebesparing en efficiëntie. En hoe doe je dit beter dan met een multifunctioneel meubel? Denk aan tuinbankjes met verborgen opbergruimtes of loungestoelen die je omtovert tot schommelstoel. Zelfs de rugleuning of tafelhoogte van hoek-/loungebanken kun je tegenwoordig verstellen. Zulke tuinmeubelen zijn niet alleen praktisch, maar passen goed in de grotere én kleinere buitenruimtes.

Onze favoriete oplossing voor een comfortabel diner in de tuin: lage dining tuinmeubelen! Met deze sets kun je loungen en dineren in één waardoor je geen aparte tuintafel en loungeset meer nodig hebt in je tuin. Vooral de uitschuifbare tafel is hierbij een must. Deze combinatie tussen ontspanning en comfortabele etentjes is toch ideaal?

Daarnaast zijn modulaire loungesets populairder dan ooit. Omdat deze sets uit verschillende elementen bestaan, is het mogelijk om je eigen set samen te stellen en pas je een set dus gemakkelijk aan de desbetreffende situatie aan. Maak bijvoorbeeld eenvoudig een loungebed van je loungebank door hier aan vast te zetten voor een middagje relaxen. Krijg je onverwachts bezoek? Dan schuif je de hocker weer aan de kant en kan iedereen plaats nemen op de bank. Iets met “gezelligheid kent geen tijd”?

Hoe dan ook, we vergroten onze leefruimte dit jaar graag van binnen naar buiten en betrekken de tuin fantastisch bij de woonruimte. Inmiddels voldoende inspiratie opgedaan en helemaal klaar om te komen proefzitten in onze showroom? Je bent 7 dagen per week van harte welkom bij onze Tuinmeubelshow waar meer dan 130 modellen voor je klaar staan om uit te proberen. Van dining sets tot dagbedden en van loungebanken tot bartafels. Bij De Boet vind je altijd een gepast tuinmeubel voor jouw buitenruimte!

Laat ons je ook verrassen met de mooiste tuinstoelkussens, buitenkleden, parasols, parasolvoeten, opbergboxen en de allerleukste tuinaccessoires om jouw tuin mee op te fleuren.

Binnen no time ben je klaar voor het voorjaar!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: