Vandaag geopend van 09:00 - 18:00

Tuinhout

Een tuin zonder hout? Ondenkbaar in Nederland! ​Met het veelzijdige aanbod tuinhout kunt u alles maken! Pergola’s, schuttingen, veranda’s en ga zo maar door. Het tuinhout op de webshop wordt in standaard maten geleverd.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 226 producten

Tuinhout

Met tuinhout creëert u een natuurlijke sfeer in uw tuin! Hout is ontzettend veelzijdig en kan op verschillende manieren toegepast worden in bijvoorbeeld borders, schuttingen of vlonders. Kies voor dat u begint aan uw tuinklus het juiste hout! Voor tuinhout advies, neem contact op met onze tuinhoutspecialisten.

 

Douglas hout

Douglas hout wordt ook wel Lariks Douglas genoemd en is afkomstig uit Europa. Douglas hout is uitermate geschikt voor constructies die buiten staan en te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Douglas hout heeft een warme rood bruine kleur in tegenstelling tot andere naaldhoutsoorten zoals vuren of grenen. Douglas hout is duurzaam hout en valt in duurzaamheidsklasse 3, onbehandeld blijft het hout 10-15 jaar goed. Het veelzijdige hout is met name geschikt voor o.a. gevelbekleding, tuinhuisjes, veranda’s, overkappingen, schuttingen en tuinmeubelen.

 

Douglas hout behandelen?

Moet u douglas hout behandelen? Douglas hout gaat onbehandeld ongeveer 10-15 jaar mee. Wilt u echt de maximale levensduur, dan zult u het hout moeten behandelen. Behandeld u het douglas hout niet, dan zal het hout mooi vergrijzen. U kunt douglas hout op verschillende manieren behandelen, zo kunt het in de olie zetten, beitsen of verven. Als u het hout gaat beitsen of verven adviseren wij het wel van te voren te impregneren.

Hulp nodig?
Neem contact op:

Tuincentrum De Boet
Oosterboekelweg 2a
1718 LN Hoogwoud

T: 0226 35 21 97
F: 0226 35 20 62
webshop@deboet.nl