Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Containerplanten

Containerplanten

Bij De Boet staan veel vaste planten, bomen, struiken en rozen in potten. Ze worden containerplanten genoemd omdat de planten in pot gekweekt zijn en hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van planten met een losse kluit. Als je deze tips opvolgt, kan er bij het planten weinig meer mis gaan.

Plantperiode
Het belangrijkste voordeel van containerplanten is dat je ze het hele jaar door, behalve als het vriest, kunt planten. Hun wortelstelsel is zo sterk, dat ze zelfs tijdens een warme en droge periode probleemloos de grond in kunnen. Geef ze elke dag water!

Bewaren
Containerplanten hoef je niet meteen te planten. Je kan ze gerust een tijdje in de pot laten staan. Geef ze regelmatig water, want de grond in de pot droogt snel uit.

Het planten
Zet de planten, met pot en al, een uurtje in een emmer/bak water voordat ze geplant worden. Graaf op de uitgekozen plek een ruim plantgat. Vul het plantgat met een mengsel van tuinaarde met compost. Haal de plant uit de pot. Gaat dit lastig, dan kunt u de pot met een snoeischaar stukknippen. Zet de plant in het plantgat. Een vuistregel: zet een plant altijd net zo diep als hij in de pot stond. Druk tenslotte de aarde rond de plant met de voet aan en geef de eerste week elke dag water.

Bodemadvies
Om zeker te weten of je tuingrond wel de goede voedingsbodem is voor de planten, bomen en struiken, kan je een grondanalyse laten doen. Onze tuinadviseurs kunnen je aan de hand van de uitslag precies vertellen wat de grond nodig heeft.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat je nog meer wilt weten over containerplanten. Ze helpen je graag met handige tips en goede raad.